profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunajā elektriskajā pasaules RX startēs leģendārā 'Lancia Delta Integrale'

Go4speed 23.11.2021 - 18:40 Jaunajā elektriskajā pasaules RX startēs leģendārā 'Lancia Delta Integrale'
Publicitātes foto

GCK Motorsport komanda atdzīvinās vienu no ikoniskākajiem automobiļiem, kad 2022. gadā tā FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sacensībās atgriezīsies jaunajā elektriskajā laikmetā ar modeli, kura pamatā būs leģendārais ''Lancia Delta Integrale''.

2022. gadā GCK vārds atgriezīsies - un tas notiks īpaši izteiksmīgā veidā, izstrādājot, būvējot un pilotējot pēc pasūtījuma izgatavotu ''Lancia Delta Evo-e'', kura pamatā būs iepriekš izziņotā ''GCK Exclusiv-e Lancia Delta Integrale'' modernizācija.

''Delta Integrale'' ir autosporta izcilības un panākumu sinonīms - no 1988. līdz 1992. gadam tā izcīnīja astoņus FIA pasaules rallija čempionāta titulus - piecus ražotāju kausus un trīs braucēju trofejas, kuras izcīnīja Juha Kankunens un Miki Biasions.

Atzīmējot šos panākumus, GCK Motorsport nākamgad atgriezīsies sacensībās un debitēs pasaules RX čempionāta pirmajā elektriskajā čempionātā.


Publicitātes foto

Katras automašīnas pamatā būs moderns RX1e komplekts, ko izstrādājis Austrijas uzņēmums Kreisel Electric. Tas nodrošinās lielāku veiktspēju nekā jebkad agrāk, pateicoties 500 kW jaudai, kas atbilst 680 ZS un 880 Nm tūlītējam griezes momentam pēc pedāļa nospiešanas, tādējādi panākot paātrinājumu, kas ir ātrāks pat par Formula 1.

2022. gadā ''GCK Motorsport'' Pasaules RX atgriezīsies ne tikai kā dalībnieks, bet ''GCK Energy'' nodrošinās arī spēkstaciju,  piegādājot zaļo enerģiju FIA RX2e čempionātam. Izmantojot saules enerģijas un no zaļās enerģijas tīkliem savāktās enerģijas kombināciju, ''GCK Energy'' no saviem pielāgotajiem konteineriem sacensībās piegādās elektroenerģiju visu automobiļu akumulatoru uzlādei. Tādējādi jaunās paaudzes pasaules rallijkrosa sacensības kļūs par vienu no videi draudzīgākajām disciplīnām starptautiskajā autosportā.

"Esmu ļoti priecīgs, ka GCK atgriežas FIA pasaules rallijkrosa čempionātā ar savu jauno elektrisko zīmolu. Sacensību formāts lieliski piemērots, lai ar elektriskajām mašīnām nodrošinātu vienu no līdz šim aizraujošākajām sporta disciplīnām, un mēs izvēlējāmies ''Lancia Delta Integrale'', jo tas ir automobilis, kas mums visiem lika sapņot. Tas ir rallija automobilis, kas neapšaubāmi ir sava laikmeta neticamākais auto, kas joprojām ir ārkārtīgi populārs,'' saka Green Corp Konnection (GCK) prezidents, rallijkrosa braucējs Gerlains Šišerī.

''"GCK Motorsport" šis būs spraigs gads, un visa komanda ar nepacietību gaida, kad varēs pieņemt šo izaicinājumu. Pašlaik autosports piedzīvo būtiskas pārmaiņas, un to ietekme jūtama visās nozarēs. Mūsu loma šo pārmaiņu attīstīšanā ir tas, kas mūs visus katru dienu motivē".
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png