profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuviešu komanda pievienosies pasaules rallijkrosa čempionātam

Go4speed 29.10.2021 - 14:34 Lietuviešu komanda pievienosies pasaules rallijkrosa čempionātam
Foto: ESmotorsport

ESmotorsport šogad izcīnīja Euro RX čempiontitulu, kad tās pilots Andreass Bakeruds sezonas gaitā ieguva lielāko punktu summu. Robertas Maneikis vadītājā komandā šogad startēja arī latviešu rallijkrosa pilots Jānis Baumanis, kurš sezonu noslēdza čempionāta trešajā pozīcijā. Sekmīgās sezonas iedvesmota, ESmotorsport 2022. gada sezonā pievienosies FIA pasaules rallijkrosa čempionātam.

- Euro RX1 titulu izcīnījusī komanda 2022. gadā startēs FIA pasaules rallijkrosa čempionātā
- Ilgtspēja viens no galvenajiem iemesliem lietuviešu komandas lēmumam par startu ar elektroauto
- Komandas vadītājs atklāj – RX1e automašīnas trasē liks skatītājiem izbrīnā pavērt mutes
- ESmotorsport dibinājis bijušais sacīkšu braucējs Ernestas Staponkus, kurš startējis FIA Eiropas rallijkrosa čempionātā - Super1600 ieskaites klasē, 2014. gadā kāpjot arī uz goda pjedestāla Vācijā.

2016. gadā Staponkus noslēdza savu braucēja karjeru, pievēršoties savas komandas, ESmotorsport izveidei, kuras nosaukumā nu iekļauti arī komandas dibinātāja iniciāļi. Lietuvā bāzētā komanda pirmo reizi pasaules čempionātā startēja 2019. gadā, kad ESmotorsport sagatavoto Škoda Fabia pilotēja Kevins Abrings – Norvēģijā un Zviedrijā izcīnot ceturto vietu.


Foto: FIAWORLDRALLYCROSS.com

2021. gada sezonā ESmotorsport ar lieliskiem panākumiem startēja Euro RX1 ieskaites klasē – Andreass Bakeruds izcīnīja čempiontitulu pilotu ieskaitē, bet kopā ar komandas biedru Jāni Baumani tika izcīnītas divas uzvaras, Baumanim uzvarot sacensības Rīgā, bet Bakerudam – Spa-Frankošampā. Komanda dalību sacensībās ar iekšdedzes dzinēju auto vienmēr uzskatījusi kā pieredzes gūšanas procesu pirms uzsākt World RX aizraujošo elektrificēto ēru, kas ir Staponkus galvenā aizraušanās.

ESmotorsport tādējādi pievienojas Kristoffersson Motorsport un ALL-INKL.COM Muennich Motorsport, kas savus 2022. gada plānus par dalību World RX izziņoja jau iepriekš. Šobrīd kopumā rezervēti 14 Austrijas vadošā uzņēmuma Kreisel Electric komplekti, kas veido progresīvās RX1e automašīnas, ar kurām nākamgad paredzēts elektrizēt World RX. Šo auto paātrinājums un veiktspēja ir lielāka kā jebkad agrām. Tas viss pateicoties 500 kW elektromotoriem, kas nodrošinās 680 Zs ekvivalentu jaudu un 880 Nm lielu griezes momentu.

Robertas Maneikis, ESmotorsport komandas vadītājs:
''Pēc ilgām iekšējām diskusijām esam priecīgi apstiprināt, ka ESmotorsport 2022. gadā pievienosies World RX. Pat tikai pirms pāris gadiem šķita neiedomājami, ka mums būs šāda rallijkrosa evolūcija. Un tomēr, te nu mēs esam, ar gaišu nākotni tepat aiz stūra, un mēs esam priecīgi būt par nelielu daļu no šīs lielās pārejas.

''Rezultāti, ko mums šajā sezonā izdevās sasniegt Euro RX1, mums piešķīra jaunu iedvesmu, lai nākamgad cīnītos ar prasmīgākajiem un pieredzes bagātākajiem konkurentiem pasaulē – un, lai gan tas noteikti nebūs viegli, mēs esam vairāk nekā gatavi šim izaicinājumam.


Foto: FIAWORLDRALLYCROSS.com

''Uzskatām, ka jaunais rīkotājs kopā ar FIA, Kreisel un citām komandām dara fantastisku darbu, meklējot veidus, kā veikt uzlabojumus 2022. gadam, un Ernestas [Staponkus] ir gandarīts par lēmumu padarīt čempionātu ilgtspējīgāku, nemaz nerunājot par satriecošajiem RX1e auto – Jūs būsiet pārsteigti, kad redzēsiet šīs mašīnas trasē!”

Arne Dirks
, Rallycross Promoter GmbH izpilddirektors:
''Ir lieliski sagaidīt ESmotorsport atgriešanos World RX. Kopš komanda pirmo reizi startēja šajā čempionātā, tā ir demonstrējusi pirmšķirīgu apņemšanos un profesionalitāti, un tās Euro RX1 panākumi ar Andreasu Bakerudu un Jāni Baumani, startējot ārkārtīgi spēcīgas konkurences apstākļos, pierāda, ka tai piemīt visas nepieciešamās īpašības un prasmes sasniegt augstvērtīgu rezultātu arī visaugstākajā līmenī.

''Ernestas [Staponkus] jau ilgu laiku ir bijis vadošais elektrisko tehnoloģiju un lielākas ilgtspējības aizbildnis, un tas pilnībā atbilst mūsu kā pasaules čempionāta rīkotāja pamatvērtībām. Tas ir fantastiski, ka viņa komanda būs kopā ar mums, lai 2022. gada mēs pieredzētu iespaidīgu rallijkrosa sezonu.

Informāciju sagatavoja:
Riga RX
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png