profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Citroen rūpnīcas komanda ar 'Citroen C3 ERX' un Ostbergu startēs jaunajā Projekt E seriālā

Go4speed 06.08.2020 - 15:01 Citroen rūpnīcas komanda ar 'Citroen C3 ERX' un Ostbergu startēs jaunajā Projekt E seriālā
Publicitātes foto

Otrdien Stard nāca klajā ar paziņojumu par jauno ''Citroen C3 ERX'' automašīnu, kas šogad būs redzama pasaules rallijkrosa čempionātā, sacenšoties jaunajā elektriskajā Projekt E seriālā. Šis auto, kas izstrādāts ar ''Citroen Racing'' rūpnīcas komandas atbalstu, būs balstīts uz ''Citroen C3 R5'' rallija automašīnas bāzi. Zināms, ka jaunais ''Citroen C3 ERX'' auto izmantos ''Citroen C3 R5'' ritošo šasiju, kas būs aprīkota ar Stard ''REVelution'' spēka piedziņas sistēmu. ''C3 ERX'' izmantos trīs elektromotorus, kas ar četru riteņu piedziņas sistēmu radīs kopējo jaudu 450kW (613 Zs) un 1100Nm lielu griezes momentu, kas dos 240km/h lielu maksimālo ātrumu. Auto būs divu ātrumu transmisija, kas būs uzstādīta uz abām asīm.


Foto: Projekt E

''C3 ERX'' saglabās apmēram 80% no ''C3 R5'' ritošās šasijas sastāvdaļām. Auto atbilst visiem Projekt E tehniskajiem noteikumiem. To gan tehniski, gan komerciāli atbalstīs ''Citroen Racing''. ''C3 ERX'' klienti varēs iegādāties rezerves daļas tieši no pasaules slavenā ''Citroen Racing Shop''.

Ceturtdien noskaidrojās, ka Zviedrijas RX posmā šo auto pilotēs WRC rallija zvaigzne Mads Ostbergs, kurš nākamajās brīvdienās ar ''Citroen C3 R5'' rallija automašīnu būs redzams ''Rally Liepāja''.


''Citroen C3 R5'. Foto: Honza Fronek

''Man šī patiešām ir jauka iespēja piedalīties šajā projektā Holjes trasē. Protams, man viss būs pilnīgi jauns - automašīna, trase. Nekad agrāk neesmu braucis rallijkrosā, tāpēc domāju, ka tā būs satriecoša pieredze. Braukt ar šo automašīnu bija tik jautri - tā ir tik jaudīga un tik patīkama. Tas tiešām, tiešām būs satriecoši beidzot piedalīties rallijkrosā. Man patīk to darīt ar elektrisko ''Citroen C3 ERX'','' saka Mads Ostbergs.

Atgādināsim, ka arī ASV zvaigzne Kens Bloks Zviedrijas RX startēs jaunajā elektriskajā Projekt E seriālā, kur sportista rīcībā būs ''Ford Fiesta ERX'' elektriskā rallijkrosa automašīna.

Pēc jaunā kalendāra, kurš ''Cocid-19'' pandēmijas dēļ piedzīvoja krasas izmaiņas, 2020. gadā plānots aizvadīt četrus Projekt E posmus atsevišķās Pasaules RX sacīkstēs. Viens no posmiem notiks arī Biķernieku trasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png