profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Divkārtējais pasaules rallija čempions atgriežas autosportā

Mārtiņš Jankovskis 23.05.2012 - 07:12 Divkārtējais pasaules rallija čempions atgriežas autosportā
Markuss Gronholms testu laikā. Foto: automobilsport.com

Nesen savus plānus šim gadam atklāja divkārtējais pasaules rallija čempions, soms Markuss Gronholms, kurš paziņoja, ka šogad aiz okeāna startēs pilnu sezonu Globālā rallijkrosa čempionātā. Pēc WRC rallija karjeras beigām sportists atzina, ka šaubās par to, vai kādreiz viņš vēl atgriezīsies kādā pilnā čempionātā (sportists ik pa laikam brauca gan dažos WRC posmos, gan arī rallijkrosā), taču izskatās, ka somu sportists nevar mierīgi nosēdēt un ir gatavs atkal cīnīties par visaugstākajām vietām.


Gronholma komandas biedra Deivida Binka mašīna. Foto: Facebook

Gronholma komandas biedrs būs angļu sportists Deivids Binks. Zināms, ka abi sportisti pārstāvēs ''Best Buy Rallycross Racing'' komandu, kura sportistus apgādās ar 600 Zs ''Ford Fiesta Mk7'' automašīnām, kuras tiks gatavotas ''Olsberg Motorsport'' komandā.

Pirms neilga laika Gronholms Losandželosā aizvadīja divu dienu testus, pēc kuriem tad arī paziņoja jaunumus, kas saistīti ar rallijkrosu. ''Ir patīkami atkal atgriezties sacensību apritē un startēt pilnu čempionātu. Mērķis skaidrs - čempiontituls. Šīs ir lieliskas sacensības, jo gan stadiona apmeklētāji, gan televīzijas skatītāji var redzēt braucienus no sākuma līdz pat beigām. Tāli lēcieni, ātra un strauja braukšana - tas aizrauj,'' saka Markuss Gronholms.


Foto: explow.com

''Šeit brauc dažādu autosporta veidu braucēji, kas sacensības padara tikai interesantākas. Mūsu mērķis noteikti ir uzvara. Mašīna ir lieliska, tāpēc nevaru sagaidīt, kad sāksies sacensības.''

Pirmais no sešiem posmiem tiks aizvadīts jau šajā nedēļas nogalē, kad sacensības notiks Šarlotes trasē. Jāpiemin, ka Gronholmam būs ļoti nopietni pretinieki - Tanners Fausts (2011. gada Eiropas vicečempions rallijkrosā), Kens Bloks (ASV drifta čempions un pasaules rallija čempionāta dalībnieks), Sverre Isaksens (trīskārtējs Eiropas rallijkrosa čempions), kā arī daudzi citi.


Foto: explow.com

Atgādināsim, ka pēc 17 gadiem WRC Gronholms 2007. gada beigās pameta WRC. 44 gadus vecais somu braucējs WRC rallija karjerā uzvarēja 30 no 152 posmiem, kā arī tika pie diviem čempiontituliem.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png