profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvieši uzvar gan NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionātā, gan Igaunijas

Mārtiņš Jankovskis 22.05.2012 - 08:59 Latvieši uzvar gan NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionātā, gan Igaunijas
Reinis Nitišs

NEZ rallijkross
Aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizvadīts NEZ rallijkrosa čempionāta otrais posms, kurā uz starta izgāja trīs latviešu sportisti. Atgādināsim, ka pirmajā posmā, kurš pirms nedēļas notika Dānijā, Reinis Nitišs palika otrais, bet Mārtiņš Porietis bija spiests izstāties.

Kā ziņo Jānis Grīnhofs, tad otrā posma treniņi un pirmais brauciens norisinājās slapjā trasē, kurā Reinis demonstrēja lielisku sniegumu, neatstājot konkurentiem ne mazākās cerības. Lai arī daudzi gaidīja Reiņa Safonova un Nitiša savstarpējo cīņu, tā nenotika, jo Safonova spēkratam nedarbojās stūres pastiprinātājs.

Trešajā braucienā ātrākais bija Safonovs, taču ar to nepietika, lai tiktu A finālā. Šo iespēju Safonovs ieguva uzvarot B finālā. NEZ 1600 klases finālā pārliecinoši ātrākais bija Nitišs, kamēr Safonovam, cīnoties uz augšu no pēdējās starta rindas, izdevās tikt līdz ceturtajai vietai 16 dalībnieku vidū.

Pēc brauciena Reinis atzina, ka paticis braukt slapjā trasē, jo tas ļāva justies ļoti komfortabli. Tāpat Reinis atklāja, ka auto esot ļoti labi sagatavots un tam nav bijis lielu tehnisko problēmu.

Smagāk klājās NEZ 2000 klases braucējam Mārtiņam Porietim, kuram kvalifikācijā septītais labākais laiks. Fināls Mārtiņam iesākās veiksmīgi, jo, apbraucot ''sastrēgumu", tas ļāva nokļūt trešajā vietā. Tobrīd viss gāja kā pa diedziņu, līdz atkal izbeidzās dzinējs. ''Kaut kāda melnā svītra, jau otrs dzinējs pagalam. Tagad līdz Baltijas posmiem no diviem salūzušiem jāuztaisa viens vesels dzinējs," tā Mārtiņš.

Igaunijas rallijkross
Noteikti nedrīkst nepieminēt Igaunijas rallijkrosa čempionāta trešo posmu. Arī šeit startēja trīs latviešu braucēji - ERK2000 klasē uz starta stājās Māris Ločmelis, Juris Spīķis un Toms Ziedāns. Diemžēl līdz finālcīņām netika Juris Spīķis, jo viņa spēkratu vajāja dažādas tehniskas problēmas. Finālā cīņa norisinājās tikai starp diviem sportistiem - Tomu Ziedānu un Māri Ločmeli. Ātrāks bija Māris, taču svaigi nolietajā trasē, ejot džoker aplī, gadījās uzsist pa ūdens mucām. Rezultātā tika bojāta mašīnas piekare un iekrāto pārsvaru Māris vairs nevarēja nosargāt. Tā pirmais finišu šķērsoja Toms Ziedāns, bet Māris palika otrais.

NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionātā atlikuši divi posmi – Latvijas sportistiem izdevīgākajās un pazīstamākajās Vilkiču (Lietuva) un Mūsas trasēs. Abas sacīkstes notiks jūlija beigās.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png