profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Red Bull Kart Fight Latvijas uzvarētājs uz finālu dodas uzvarēt

Artūrs Virbulis 28.11.2012 - 15:30 Red Bull Kart Fight Latvijas uzvarētājs uz finālu dodas uzvarēt
Krišjānis Rolis ar ceļazīmi rokās. Foto: Aigars Tīdmanis/Red Bull Content Pool

Jūlijā un Augustā Latvijā pirmo reizi risinājās „Red Bull Kart Fight" kartinga amatieru čempionāts, kurā triumfēja 22 gadus jaunais Krišjānis Rolis. Ar uzvaru viņš izcīnīja ceļazīmi uz lielo finālu, kurš nākamnedēļ risināsies Itālijā. Sazinājāmies ar Krišjāni, lai uzzinātu kā viņš gatavojas sacensībām un ar kādu mērķi dodas uz „Red Bull Kart Fight" pasaules čempionātu.

 „Nākam piektdien dodos uz Itāliju, 8. decembrī ir kvalifikācija, 9. datumā ir sacensības, bet 10. datumā atgriežamies ar kausu (smejas)," optimistiski noskaņots ir Krišjānis Rolis. Viņš piebilst, ka uz Itāliju viņu atbalstīt dosies arī vairāki draugi, kas ceļu turp un atpakaļ mēros ar automobili: „Draugi brauks līdzi, un mums būs izveidoti arī speciāli, interesanti komandas krekli."

Taujāts par gatavošanās procesu, Rolis atbild, ka pēdējos mēnešus ir vairākas reizes piedalījies „Openkart" amatieru sacensībās, kurās ieņēmis arī godalgotas vietas. „Esmu daudz braucis pa slapjo, bet tagad vajadzētu vēl pa sausu pabraukāt. Pēdējās divās nedēļās laika trūkuma dēļ neesmu braucis, bet nākamnedēļ gan katru dienu jāpatrenējas," tā gatavošanās procesu komentē „Red Bull Kart Fight" Latvijas pārstāvis.


Latvijas finālā Rolis bija neapturams. Foto: Aigars Tīdmanis/Red Bull Content Pool

Mērķis ir skaidrs: „Protams, ka uzvarēt braucu! (smejas) Apskatot fināla konkurentus gan saproti, ka neviens tur tāpat vien nav, daudzi ir savu valstu kartinga čempioni." Interesants esot sacensību formāts. Sākotnēji ir treniņi, kas vienlaikus kalpo arī kā kvalifikācija. Pirmajā braucienā starta vietas tiek noteiktas pēc kvalifikācijas, savukārt otrajā braucienā braucēji startē pēc pirmā brauciena apgrieztajiem rezultātiem. Pirmais startē kā pēdējais un otrādi. Par katru izcīnīto vietu pienākas konkrēts punktu skaits un pēc šo abu braucienu summas tiks noteiktas starta vietas galvenajā fināla braucienā. Kopā uz starta izies 22 braucēji, kuri katrs pārstāvēs savu valsti.

Lielais fināls ilgs 28 apļus, un sākot ar astoto apli viens lēnākais braucējs tiks ņemts nost no trases, līdz pēdējā aplī paliks vien divi ātrākie. „Ceru, ka pēdējie divi paliksim ar čomu kolumbieti, ar kuru jau iekš „Facebook" esmu sapazinies," caur humoru savu vēlamo rezultātu atklāj Rolis. Sarunas beigās viņš piebilst, ka plāno aktīvi uzsākt savu autosportista karjeru, tādēļ šobrīd meklē sponsorus, lai nākamgad varētu piepildīt sapni un rallijā startēt ar WRC automobili.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png