profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pirmo reizi Latvijā - Red Bull Kart Fight kartinga amatieru čempionāts

Artūrs Virbulis 11.07.2012 - 12:00 Pirmo reizi Latvijā - Red Bull Kart Fight kartinga amatieru čempionāts
Foto: Red Bull 

Sestdien, 14. jūlijā, Latvijā tiks dots starts starptautiskajam „Red Bull Kart Fight" kartinga amatieru čempionātam. Atlases posmi risinās vairāk nekā 20 pasaules valstīs, un šogad tas pirmo reizi notiks Latvijā.

Viss sāksies ar pieciem atlases posmiem pa visu Latviju, kam sekos fināls Rīgā, kurā tiks noskaidrots viens uzvarētājs, kas decembrī dosies uz „Red Bull Kart Fight" čempionāta finālu. Atlase uz Latvijas finālu sāksies jau šajā nedēļas nogalē ar posmiem Kandavā (14. jūlijā) un Jelgavā (15. jūlijā), kam sekos Rēzekne (28. jūlijs), Smiltene (29. jūlijs) un Rīga (11. augusts).   

Uz fināla sacensībām, kas 18. augustā risināsies Rīgā, „Swedbank" stāvlaukumā, tiks katra posma 12 labākie, līdz ar to finālā savā starpā sacentīsies 60 braucēji. Sīkāka informācija par sacensību nolikumu un dienaskārtību var atrast organizatora „Red Bull" mājslapā - www.redbull.lv.   

Kartingu amatieru čempionātā var piedalīties jebkurš braukt gribētājs, kurš sasniedzis 16 gadu vecumu. Tā kā tas ir amatieru sacensības, tad profesionāliem sportistiem ar Latvijas automobiļu federācijas izsniegtu licenci dalība čempionātā ir liegta. Tas nozīmē, ka sacīkstes būs vienlīdzīgas un atraktīvas.   

Par sacensību galveno tiesnesi iecelts Latvijas ātrākais pilots Haralds Šlēgelmilhs, kurš savas autosportista karjeras laikā uzkrājis lielu pieredzi braukšanā ar kartingu. „Šis, manuprāt, ir absolūti unikāls projekts, kuram līdzīgs Baltijā vēl nekad nav bijis. Pirmo reizi autosports būs tik pieejams jebkuram. Kartings viennozīmīgi ir autosporta tīrākā forma, tāpēc domāju, ka redzsēsim ļoti spraigas cīņas, azartu un īstu sacensības garu," tā „Red Bull Kart Fight" čempionātu komentē Haralds Šlēgelmilhs.   

Lai piedalītos sacensībās, potenciālajam dalībniekam jāiegādājas „ticket to ride", kas šajā gadījumā ir „Red Bull" enerģijas dzēriena četrpaka. To var iegādāties gan „Narvesen" tirdzniecības vietās, gan arī pie sacensību ieejas.   

„Red Bull Kart Fight" čempionāta kalendārs: 
14. jūlijs Kandava, Jelgavas iela 16, Kandava
15. jūlijs Jelgava, sporta komplekss „Rullītis"
28. jūlijs Rēzekne, Piemiņas iela 6, Audriņu pag., Rēzeknes raj.
29. jūlijs Smiltene, sporta komplekss „Teperis"
11. augusts Rīga, sporta komplekss „333"

Latvijas fināls - 18. augusts, Rīga (Swedbank stāvlaukums)
Pasaules fināls - 2012. gada decembrī
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png