profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks: Pat riskējot, mēs nevarētu apdzīt Sirmaci, kurš bija ļoti ātrs

Mārtiņš Jankovskis 21.09.2016 - 21:06 Lukjaņuks: Pat riskējot, mēs nevarētu apdzīt Sirmaci, kurš bija ļoti ātrs
Lukjaņuks un Sirmacis. Foto: Marcin Snopkowski

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms ''Rally Liepāja'' noslēdzās ar Ralfs Sirmača/Artūra Šimina (Skoda Fabia R5) uzvaru. Otrajā vietā, ar vairāk nekā minūtes deficītu līdz Sirmacim, finišēja Aleksejs Lukjaņuks/ Romans Kapustins (Mitsubishi Lancer Evo X), savukārt trešajā vietā ralliju noslēdza igauņu ekipāža Sīms Plangi/Mareks Sarapū (Mitsubishi Lancer Evo X).

Pēc sacensībām portāls Go4speed uz sarunu aicināja visu trīs ātrāko ekipāžu pilotus, lai kopā atskatītos uz aizvadīto ralliju.

''Rallijs aizritēja labi, taču pēdējā ātrumposmā divus līkumus pirms finiša mums gandrīz rallijs beidzās. Atkal pierādījās vecais stāsts – kā esmu priekšā un, kad man vairs nevajag riskēt, tad, braucot piesardzīgi, es atslābstu un sāku pieļaut kļūdas. Nemāku es braukt tā uz rezultāta noturēšanu. Ir visu laiku jābrauc tādā tempā, kādā mēs to darījām visu laiku. Šeit tas arī pierādījās – nedaudz atslābām un beigās izbraucām ārpus trases, taču, par laimi, viss beidzās veiksmīgi," iesāk Ralfs Sirmacis


Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)

Jautāts par Rovanperas ātrumu, Ralfs atzīst, ka somu sportists bija ļoti ātrs, taču viņam bija arī laba starta pozīcija. ''Mēs tieši ar Lukjaņuku šo pārrunājām. Viņš teica, ka pirmo apli var neņemt vērā, jo šādos ceļos pirmajā aplī ir vislabāk startēt vēlāk (Rovanpera trasē devās ap 30.vietu). Pirmajā aplī viņš bija ātrāks, bet otrajā aplī laiki mums bija ļoti līdzīgi – kaut kur es biju priekšā, bet kaut kur viņš. Bet jebkurā gadījumā viņš tiešām ir ātrs un talantīgs braucējs. Nav tā, ka viņš nemāk braukt,'' smejoties nobeidz Sirmacis, kurš šogad ERČ čempionātā ir izcīnījis visvairāk uzvaru.


Aleksejs Lukjaņuks. Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)
 
Priecīgs par otro vietu bija Lukjaņuks, kurš portālam Go4speed atzina, ka šajā rallijā Sirmacis bija ātrāks. ''Rallijs izdevās. Pirms starta cerēju, ka varēsim kāpt uz goda pjedestāla, tāpēc šī otrā vieta ir ļoti laba, ņemot vērā, ka mēs braucām ar N4 klases auto. Izcīnījām vērtīgus punktus, kas mums ļauj saglabāt otro vietu ERČ kopvērtējumā. Esmu ļoti apmierināts, ka mums izdevās pārtraukt neveiksmju sēriju un veiksmīgi finišēt šo ralliju. Skaidrs, ka Sirmacis mājas sacīkstēs bija ātrs, tāpēc nezinu, vai man izdotos viņu apdzīt, ja brauktu ar R5 auto. Igaunijā bijām līdzīgi, tāpēc domāju, ka, ja brauktu ar R5, tad rezultāts būtu ļoti līdzīgs. Jāsaprot, ka Liepājā mums bija ļoti grūti cīnīties par uzvaru, jo Škoda ir ātrāka par Evo X. Tāpat arī Sirmacis brauc ļoti labi un ātri, tāpēc, pat riskējot, es nevarētu noķert viņu. Kopumā rallijs skaists. Mums paveicās ar laiku, taču arī organizatori paveica lielisku darbu – ļoti pozitīvi iespaidi.  Kipras ERČ brauksim ar R5, lai nosargātu otro vietu. Pagājušajā gadā ERČ kopvērtējumā bijām trešie, šogad gribam izcīnīt vismaz otro vietu, jo pirmie vairs nevaram būt," tā Aleksejs Lukjaņuks.


Sīms Plangi. Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)

Lai arī šis bija tikai otrais rallijs šosezon, savas ātruma īpašības vēlreiz apliecināja igaunis Sīms Plangi, kuram trešā vieta. ''Rallijs mūsu ekipāžai bija veiksmīgs, jo mēs izpildījām mūsu mērķi. Bijām ātri, lai arī šis bija tikai mūsu otrais starts šajā sezonā. Lai noķertu Lukjaņuku, mums būtu jāstrādā ļoti daudz. Mums bija daudz mazu kļūdiņu, arī stenogrammā. Tāpat domāju, ka arī regulējumi dažos posmos varēja būt labāki. Lai šo visu izlabotu, būtu bijis jāaizvada ļoti daudz testus, taču šoreiz man tādu iespēju nebija. Kopumā man šie ātrumposmi un rallijs ļoti patika. Esam apmierināti ar aizvadīto ralliju,” tā Sīms Plangi, kurš atzina, ka tālāku plānu par startēšanu rallijos viņam pagaidām neesot.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png