profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks: Sēžot mājās, kausus izcīnīt nevar

Go4speed 15.09.2016 - 22:20 Lukjaņuks: Sēžot mājās, kausus izcīnīt nevar
Aleksejs Lukjaņuks/Aleksejs Arnautovs. Foto: Edgars Leonovs

Viens no FIA Eiropas rallija čempionāta līderiem Aleksejs Lukjaņuks, Kajetana Kajetanoviča tuvākais sekotājs cīņā par šī gada čempiona titulu, ''Rally Liepāja'' nebrauks ar R5 klases auto, tā vietā pilotējot savu ''Mitsubishi Lancer Evolution X''. Lai arī daudzi domā, ka Aleksejs ar šo auto nespēs cīnīties ar R5 mašīnām, pagājušajā gadā Lukjaņuks ar šo auto uzvarēja ātrajā auto24 Rally Estonia.

Kā ziņo lvrally.com, tad Lukjaņuks izlēmis uz Latvijas posmu neīrēt ierasto ''Ford Fiesta R5'', lai ietaupītu finanšu resursus 2017. gada sezonai. Lukjaņuks atzīst, ka ir ļoti svarīgi startēt visos ERČ posmos, lai krātu pieredzi un spētu cīnīties ar līderiem.

''Mums ir svarīgi piedalīties ''Rally Liepāja'', un arī ar šo auto mēs spēsim cīnīties par labu rezultātu,'' saka Aleksejs Lukjaņuks. ''Mēs šogad smagi strādājām, bet dažas reizes vienkārši nepaveicās. Jāatceras gan, ka, sēžot mājās, pie kausiem tikt nav iespējams…''

Krievijas pārstāvis vēl joprojām var kļūt par ERČ čempionu, taču jāatzīmē, ka cerības uz titulu ir visai mazas. Taču jebkurā gadījumā Lukjaņuks būs pilots, kuram sekot līdzi. Konkurence par uzvaru ERC2 klasē gan būs sīva, jo rallijā startēs arī trīs spēcīgākie ERC2 klases braucēji – Vojciečs Čučala, Džiakomo Skatolons un Tibors Erdi.

Sacensībām pieteikušies arī spēcīgi vietējie braucēji, tai skaitā 2014. gada ERC2 klases uzvarētājs Jānis Vorobjovs, kā arī Māris Neikšāns, kurš šo ralliju iepriekš ir aizvadījis stūrmaņa lomā. Arī Igaunijas pārstāvis Sīms Plangi vienmēr ir ātrs, pagājušajā sezonā izcīnot otro vietu absolūtajā ieskaitē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png