profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Norvēģu ekipāža: Sajūtas pirms 'Rally Liepāja' ir labas un visam jābūt kārtībā (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 15.09.2016 - 00:21 Norvēģu ekipāža: Sajūtas pirms 'Rally Liepāja' ir labas un visam jābūt kārtībā (VIDEO)
Franks Tore Larsens. Foto: Sven Kollus Media Services

Šajā nedēļas nogalē gaidāmajā ''Rally Liepāja'' uz starta ar piekto starta numuru izies viena no šī brīža ātrākajām norvēģu ekipāžām Franks Tore Larsens/Torsteins Eriksens (''Ford Fiesta R5''). Šī ekipāža ne tikai brauc rallijā, bet arī pilda Gravel crew funkcijas M-Sport pilota Madsa Ostberga ekipāžai (Gravel crew ir ekipāža, kas dažos rallijos pirms WRC rallija starta agri no rīta pārbauda trasi un ziņo savai ekipāžai par jaunākajām izmaiņām).


Foto: No ekipāžas privātā arhīva 

Trešdien ekipāža, kurai šis būs pirmais rallijs Latvijā, Liepājas pusē aizvadīja testus. Pēc testiem portāls Go4speed aprunājās ar ekipāžu, kura atzina, ka testi aizritēja labi un ekipāža ir gatava rallijam.

''Liepāja, tāpat kā Latvija, izskatās jauka pilsēta. Mūsu testi aizritēja ļoti labi. Ceļi bija ātri un plūstoši. Jā, segums bija nedaudz savādāks nekā pie mums, taču pēc testiem mums sajūtas ir labas un visam ir jābūt kārtībā,” stāsta pilots Tore Larsens, kurš piebilda, ka testos esot nobraukuši ap 50 kilometriem.


Foto: Sven Kollus Media Services

Jautāts, cik daudz ekipāža ir zinājusi par šo ralliju, stūrmanis saka, ka ''Pirms došanās uz Latviju mēs internetā centāmies atrast maksimāli daudz video, lai saprastu, kādi šeit ir ceļi. Priekšstats ir gūts, taču īsto ainu mēs redzēsim pierakstu laikā,” saka stūrmanis Torsteins Eriksens, kurš Gravel crew stūrmaņa funkcijas pilda kopš 2012.gada.

Lai arī testu video redzams, ka ekipāža brauc ļoti ātri, pilots atzina, ka tas neesot bijis maksimums. Uz jautājumu, kāds ir ekipāžas mērķis gaidāmajā rallijā un ar kādu vietu norvēģi būs apmierināti, ekipāža atzīst, ka ''Galvenais ir braukt precīzi un pēc trajektorijām. Ir jāmēģina ar šiem ceļiem saprasties ātri. Ja mums šajā rallijā nebūs kļūdu un nekādu problēmu, tad ceru, ka spēsim finišēt Top 5. Protams, ja viss ies ļoti gludi, tad būtu lieliski kāpt uz goda pjedestāla. Līdz šim mēs vienmēr ātrāki esam bijuši uz šauriem un tehniskiem ceļiem, taču ir arī patīkami braukt pa šādiem ātriem ceļiem, kur visu laiku jābūt precīziem.”

Visbeidzot uz jautājumu, kuri varētu būt ekipāžas galvenie konkurenti, Larsens atzina, ka tie būs Kajetans Kajetanovičs, Aleksejs Lukjaņuks un Ralfs Sirmacis.

Ekipāžas testi Liepājas pusē:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png