profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ERČ Latvijas posmā startēs 41 ekipāža, Lukjaņuks pārkāpj uz 'Evo X'

Go4speed 05.09.2016 - 14:54 ERČ Latvijas posmā startēs 41 ekipāža, Lukjaņuks pārkāpj uz 'Evo X'
ERČ līderis Kajetans Kajetanovičs. Foto: Josef Petru

Kļuvis zināms, ka Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Latvijas posmā, "Rally Liepāja", kas notiks no 16.-18.septembrim, uz starta izies 41 ekipāža. Paralēli norisināsies arī Latvijas rallija čempionāts, kuram šobrīd pieteikušās 11 ekipāžas. Pieteikšanās šim posmam beigsies 8.septembrī.

Starp šīm ERČ ekipāžām trasē redzēsim visus trīs šī brīža čempionāta kopvērtējuma līderus - Kajetanu Kajetanoviču, Alekseju Lukjaņuku un Ralfu Sirmaci/Artūru Šiminu. Zināms, ka Lukjaņuks šajā posmā trasē dosies ar "Mitsubishi Lancer Evo X" automašīnu, kas taisnēs varētu attīstīt lielāku ātrumu nekā R5 automašīnas, ar kurām brauks Kajetanovičs un Sirmacis.


Foto: Timo Anis

Vēl pie favorītiem noteikti būs jāmin norvēģis Franks Tore Larsens, kurš ir viens no ātrākajiem šī brīža norvēģu pilotiem, Raimonds Kisiels, kuram šis ir mājas rallijs, kā arī Rauls Jēts, kurš pēdējā laikā apliecina, ka ir gana ātrs, kurš spēj iesaistīties cīņā par medaļām.

Taču noteikti nedrīkst aizmirst pašmāju braucējus. Piemēram, Jānis Vorobjovs šajā posmā uz starta izies ar ''Mitsubishi Evo X'', tāpat ar ''Mitsubishi'' brauks Vitautas Švedas, Sīms Plangi, Mārtiņš Svilis. Pēc ilgāka pārtraukuma rallijā atgriezīsies Māris Neikšāns, kura rīcībā arī būs ''Mitsubishi'' automašīna.


Foto: MVFoto

Arī ERC Junior ieskaitē mūs sagaida aizraujoša cīņa, jo uz starta izies 11 ekipāžas. Bez vadošajiem šīs klases sportistiem cīņā par uzvaru šajā klasē iesaistīsies Mārtiņš Sesks, Gustavs Krūda un Miko Nīnemā.

Rallijs sāksies piektdien, kad būs jāaizvada kvalifikācijas posms. Sestdien, rallija pirmajā dienā, sportistiem būs jāveic septiņi ātrumposmi, bet svētdien atlikušie seši. Kopā distances garums būs 203 kilometri.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png