profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis/Šimins startēs Čehijas ERČ asfalta rallijā

Go4speed 15.08.2016 - 14:29 Sirmacis/Šimins startēs Čehijas ERČ asfalta rallijā
Foto: Sports Racing Technologies

No 26.-28.augustam Čehijā notiks astotais Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms. Kā ziņo sacensību organizatori, tad kopā šajā rallijā, ieskaitot arī Nacionālā čempionāta dalībniekus, uz starta izies ap 130 ekipāžām!

Dalībnieku sastāvs ne tikai kupls, bet arī ļoti spēcīgs. Uz starta izies šī brīža ERČ līderis Kajetans Kajetanovičs, kā arī asfalta meistari Jans Kopeckis un Braiens Bufjērs, kuri ir ļoti ātri un spēcīgi uz šāda seguma. Piemēram, Kopeckis līdz šim šajā rallijā izcīnījis piecas uzvaras! Tāpat uz starta redzēsim arī Alekseju Lukjaņuku un SRT komandas pilotu Ralfu Sirmaci/Artūru Šiminu, kuri šobrīd ERČ kopvērtējumā ieņem trešo vietu. Tāpat uz starta izies vēl viens SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins.


Foto: Sports Racing Technologies

''Sezonas sākumā ar ekipāžas R.Sirmacis/A.Šimins esošajiem sponsoriem tika izveidots sacensību plāns, kurā tika iekļauti pieci ERČ grants posmi: Grieķija, Portugāle, Igaunija, Latvija un Kipra. Visas pārējās sacīkstes, kurās sportisti piedalās, ir jāsedz no citas naudas. Ņemot vērā, ka Sirmacis uzvarējis divos no trim posmiem un parādījis, ka spēj cīnīties ar tādiem pieredzes bagātiem sportistiem kā Kajetans Kajetanovičs un Aleksejs Lukjaņuks, komanda uzskata, ka Sirmacim stratēģiski pareizi būtu startēt arī kādā no asfalta posmiem,'' nesen teica SRT komandas vadītājs Ģirts Krūzmanis

Lai arī ekipāža sākotnēji bija plānojusi startēt tikai grants posmos, šobrīd SRT vienība nolēma startēt arī Čehijas asfalta posmā, jo šobrīd vēl pastāv iespēja, ka Sirmacis var kļūt par Eiropas rallija čempionu. Nesen komanda ar līdzjutēju atbalstu sāka kampaņu – “Kļūsti par Sirmača menedžeri ERČ līmenī”, kur tiek cerēts uz līdzjutēju finansiālu atbalstu, lai palīdzētu ekipāžai nostartēt Polijas un Čehijas asfalta rallijos. Diemžēl uz Polijas posmu neizdevās savākt līdzekļus, tāpēc ekipāža, iespējams, lai nezaudētu iespēju pacīnīties par ERČ titulu, šobrīd nolēma Kipras rallija vietā startēt Čehijā, lai krātu ieskaites punktus. Ja vēlāk izdosies savākt nepieciešamos līdzekļus, tad, visticamāk, Sirmacis/Šimins startēs arī sezonas pēdējā posmā Kiprā, kas notiks no 7.-9.oktobrim.

Jāatzīmē, ka Sirmacis ir vienīgais pilots ERČ čempionātā, kurš šogad izcīnījis divas uzvaras. To viņš paveicis tikai trijos startos ar ''Škoda Fabia R5''.

Čehijas posma dalībnieku saraksts ŠEIT.

Kopvērtējums:
1 Kajetan KAJETANOWICZ (POL) 160
2 Alexey LUKYANUK (RUS) 84
3 Ralfs SIRMACIS (LVA) 79
4 Craig BREEN (IRL) 38
5 Freddy LOIX (BEL) 38
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png