profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks slavē Sirmaci; 'Rally Liepāja', iespējams, startēs ar 'Mitsubishi' (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 11.08.2016 - 20:39 Lukjaņuks slavē Sirmaci; 'Rally Liepāja', iespējams, startēs ar 'Mitsubishi' (VIDEO)
Aleksejs Lukjaņuks un Ralfs Sirmacis. Foto: Snopkowski Marcin

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Čehijas posmu izlaida gan Aleksejs Lukjaņuks, gan Ralfs Sirmacis, kuri attiecīgi ERČ čempionātā ieņem otro un trešo vietu. Kādā no intervijām portālā motorsport.com Lukjaņuks stāsta par sezonas nākotnes plāniem, atklāj, kā viņš pieraksta tramplīnus, kā arī krievu pilots slavē Ralfu Sirmaci.

''Uz Igaunijas ERČ posmu no Sanktpēterburgas braucu ar savu žigulīti. Bija pat doma ar šo auto pierakstīt trasi, taču beigās no šīs idejas atteicāmies, jo stūrmanis Arnautovs no Rīgas atbrauca ar īrētu auto. Taču testos, kad bija jāiepazīstas ar trasi, tad to pierakstīju ar žigulīti. Cilvēkiem patika, jo visi mani bildēja ar šo auto,'' iesāk Aleksejs Lukjaņuks. 


Lukjaņuks uz Igaunijas ERČ posmu devās ar žigulīti. Foto: instagram.com/martinjarveoja/

Daudzi atceras Lukjaņuka iespaidīgo lēcieni Igaunijas ERČ posmā, pēc kura pilots bija spiests izstāties Aleksejs atzīst, ka viņa lēcienos nav nekas pārdabisks un viņš tajos izpilda tikai to, ko ir iedomājies un izplānojis. ''Manos lēcienos nav nekas pārdabisks. Katru no tramplīniem, iepazīstoties ar trasi, es plānoju. Apstājos, nomērķēju un iedomājos, kā es varu šeit nobraukt. Protams, man ir kaut kāda pieredze. Es necenšos jau no pirmās reizes mašīnu aizsūtīt kaut kur debesīs. Pirmajā reizē es nomērķēju, bet otrajā reizē jau cenšos izpildīt to, ko esmu iedomājies. Tā tas strādā. Tas interesents elements likt mašīnai lidot tur, kur vajag. Ja viss izdodas, tad kaifs ir neaprakstāms, un tas to maksā. Arī turpmāk lidosim tāpat, taču sākumā ir jātiek galā ar stūres mehānismiem.'' 


Lukjaņuka pēdējais lēciens Igaunijas ERČ posmā. Foto: Alfonsas Rakauskas Foto

Atzinīgus vārdus Lukjaņuks velta arī Ralfam Sirmacim. ''Ralfs Sirmacis – talantīgs puisis. Viņš ir startējis Latvijas rallija Akadēmijā, kas meklē talantus. Tā viņam bija laba pieredze. Esmu runājis ar viņu treneri, kurš zināja stāstīt, ka tur bija gan fitness, gan ilgtermiņa sagatavošanās programma. Tas viss nostrādāja un tagad atmaksājās, jo puisis brauc diezgan ātri.'' 


Ralfs Sirmacis. Foto: FIA ERC

''Ja runājam par Igaunijas ralliju, tad viņš šo ralliju zina ļoti labi, jo viņš tur daudz brauca ar priekšpiedziņas auto. Tagad bija redzams, ka jaunos posmos Ralfs zaudē vairāk, kas nozīmē to, ka zināmie posmi viņam ļoti palīdz. Man tas nebija pārsteigums, ka viņš Igaunijā būs tik ātrs. Škoda ir ļoti spēcīga mašīna, kā arī Igaunijas rallijs nav tik sarežģīts rallijs, lai tas sagādātu problēmas pilotam. Mēs tam gatavojāmies, ka nebūs viegli. Otrajās reizēs viņš bieži bija nedaudz, nedaudz ātrāks par mums, bet pirmajās reizēs, ņemot vērā to, ka es uzreiz māku braukt ātri, ļāva mums iekrāt nelielu pārsvaru. Taču kopumā viņš ir interesants cilvēks. Turpmāk, kad viņš uzkrās pieredzi, arī citās trasēs viņš sastādīs konkurenci,'' turpina Aleksejs. 

Jautāts par sezonas plāniem, tad šobrīd skaidrības nav. Taču pilots pieļāva iespēju, ka 'Rally Liepāja' viņš varētu braukt ar ''Mitsubishi''.
''Tagad noteikti brauksim Čehijas ralliju, kas ir mūsu komandas mājas rallijs. Tālākie plāni šobrīd gan līdz galam nav skaidri. Paliek rallijs Latvijā un Kiprā. Uz Latvijas ERČ posmu varētu doties ar ''Mitsubishi''. Šo auto mēs izmantojām kā ķīlu, lai startētu Igaunijas ERČ posmā, taču, pateicoties labiem cilvēkiem, šis auto palika mūsu rīcībā. Šobrīd tiešām domāju, ka ar šo ''Mitsubishi'' mēs brauksim Latvijā. Taču arī tam vajag savākt līdzekļus, tāpēc šobrīd līdz galam skaidrības nav.''


''Par Kipru gan skaidrības nav, jo nav naudas, kā arī to ir grūti savākt. Arī sezonas mērķis (čempiontituls), var teikt, ka ir palaists vējā. Vai aizvadīt Kipras ralliju kā treniņu pirms nākamā gada sezonas? Protams, tas būtu labi, bet mums uz nākamo gadu nav nekādu plānu. Brauksim tur, kur varēsim,'' nobeidz Lukjaņuks.

Lukjaņuka labākie momenti, braucot ar "Mitsubishi"

Igaunijas ERČ rallija labākie momenti:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png