profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis: Lukjaņuks ir tāds braucējs, kurš nemāk lēni braukt

Mārtiņš Jankovskis 18.07.2016 - 20:16 Sirmacis: Lukjaņuks ir tāds braucējs, kurš nemāk lēni braukt
Sirmacis/Kulšs. Foto: Gregory Lenormand / DPPI

Igaunijas Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmā pie otrās uzvaras šogad tika 22 gadus vecais Ralfs Sirmacis, kurš šoreiz startēja ar Māri Kulšu, jo Artūrs Šimins pirms šī posma saslima. Lai arī visu ralliju pa priekšu brauca Aleksejs Lukjaņuks, Sirmacis bija vienīgais, kurš spēja krievu sportistam izrādīt nopietnu konkurenci. Diemžēl Lukjaņuks pēdējā ātrumposmā pārcentās un bija spiests izstāties, kas ļāva uzvaru svinēt Sirmacim.

Kā pēc rallija portālam Go4speed atzina Ralfs, tad viņam ir prieks par uzvaru, taču, tāpat kā Grieķijā, šo uzvaru viņš vēlējās izcīnīt cīņā, nevis uz konkurenta rēķina. „Protams, ka prieks par šo uzvaru ir liels, jo savā trešajā ERČ rallijā, kuru braucam ar Škoda Fabia R5, esam izcīnījuši jau otro uzvaru. Uzvara ir uzvara, bet līdz galam apmierināts neesmu, jo gribu uzvarēt cīņā, nevis uz konkurenta neveiksmes. Taču mūsu rezultāti ar Lukjaņuku vairākos posmos bija līdzīgi, tāpēc nav arī tā, ka mēs būtu ļoti lēnāki par viņu (Ralfs no 16 ātrumposmiem ātrākais bija sešos dopos – aut.). Vēlos pateikt lielu paldies manai “SRT” komandai, ģimenei, visiem faniem un atbalstītājiem. Īpaši gribu pateikt lielu paldies Ģirtam Krūzmanim,” iesāk Ralfs Sirmacis, kurš šogad kļuvis par vienīgo pilotu ERČ, kurš izcīnījis jau divas uzvaras.


Foto: Egita Upīte (MVFOTO)

''Lai arī šie ceļi bija ļoti ātri, kļūdas lielas nebija, lai arī pirmās dienas garajā posmā vienā atpakaļejošā līkumā mašīna neapgriezās un mēs apstājāmies ar skatu pret grāvi. Kamēr apgriezāmies un turpinājām braukt, zaudējām daudz laika. Tā bija lielākā kļūda. Tāpat arī posmos, kuri gāja pirmo reizi, brīžiem kļūdījāmies uz bremzēšanos, kur bremzējām par ātru, taču otrajā reizē gan jau braucām ātri un pārliecinoši. Paldies Mārim, kurš izlīdzēja šajā rallijā. Bija vietas, kur varbūt viņš nedaudz par tālu nolasīja, bet kopumā lielu kļūdu nebija un viss bija labi.”

Ralfs atzīst, ka Lukjaņuks šajā posmā bija ātrāks, taču tas izskaidrojams ar pieredzi, kāda ir Lukjaņukam, braucot ar R5 mašīnu. ''Jā, Lukjaņuks šajā rallijā bija par mums ātrāks, taču šis man bija tikai trešais starts ar R5 mašīnu, kamēr Lukjaņuks jau nobraucis vairākus rallijus ar šādu mašīnu (15 rallijus – aut.). Viņam pieredze ir lielāka, un tas ir ļoti svarīgi. Taču Lukjaņuks ir tāds braucējs, kurš nemāk lēni braukt, tāpēc viņš katru posmu brauc ātri un brīžiem pat uz riska robežas. Tas arī pierādījās šeit, kad brīdī, kad viņam bija jānobrauc tikai līdz galam, viņš kļūdījās un bija spiests izstāties,” turpina Sirmacis, kurš piebilda, ka Lukjaņuks ir nedaudz ātrāks ātrākos līkumos, bet lēnākos līkumos Ralfs viņam ir nedaudz priekšā.


Foto: Krists Andersons

Jautāts, kāda taktika bija pēdējā ātrumposmā, kad uzvara jau tikpat kā bija rokās, Sirmacis atzina, ka zemapziņā mērķis bija nobraukt mierīgi un līdz galam, taču līdz ko sākās ātrumposms, tad doma bija braukt ātri. ''Pēdējā posmā apzinājos, ka ir jānobrauc piesardzīgi un uzvara būs mūsu, taču, nostājoties uz starta, sapratu, ka ir jāuzvar noslēdzošais ātrumposms, lai varētu pielikt skaistu punktu. Tas arī izdevās,” smaidot turpina Ralfs.

Turpinājumā Ralfs atzina, ka šie ceļi bija fantastiski, kuros braukšana sagādāja lielu baudu. ''Bija liels kaifs ar šo auto braukt pa šiem ātrajiem ceļiem, kas bija ļoti plūdeni. Visi posmi bija laideni un bija patīkami šādos ceļos braukt ar šādu R5 mašīnu. Šo ralliju gaidīju visu sezonu, jo zināju, ka varu uzrādīt šeit labu rezultātu. Arī Lukjaņuks man teica, ka nekur citur, izņemot Somiju, nav tik labi un ātri ceļi. Brīžiem lidojumi tramplīnos bija iespaidīgi. Garajā posmā lielajā tramplīnā it kā piesēdināju, bet tāpat aizlecām kosmosā (smejas). Tas bija kaut kas traks, bet ļoti iespaidīgs.”

Nākamais starts Ralfam un Artūram Šiminam ir paredzēts Rally Liepāja ERČ posmā. Kā atzina Ralfs, tad šajā posmā viņi brauks vēl ātrāk nekā Igaunijā. „Žēl, ka tagad liela pauze līdz nākamajam rallijam, taču uzskatu, ka priekš Liepājas šis rallijs bija ļoti vērtīgs. Ticu, ka Liepājā mēs būsim vēl ātrāki un es jau varēšu no paša sākuma braukt maksimāli ātri. Ticu, ka Liepājā viss būs kārtībā.”


Foto: FIA ERC

Pateicoties šai uzvarai, Ralfs saņēma 7000 eiro lielu naudas balvu no ERČ organizatoriem. Tāpat Michelin riepu ražotāji, kuri nesen Ralfam un Artūram izteica unikālu piedāvājumu, par izcīnīto uzvaru pilnībā atmaksās visas izlietotās riepas (kopējā summā apmēram ir 8 000 eiro).

Pēc sešiem ERČ posmiem Sirmacis kopvērtējumā ieņem trešo vietu. Līderis ar 121 punktu ir Kajetans Kajetanovičs, kuram seko Lukjaņuks (84) un Sirmacis (79).
Komentāri
Mārtiņš Jankovskis 18.07.2016 22:34
Šajā rallijā Makreja FlatOut balvas netika pasniegtas
Agris 18.07.2016 21:51
Sakiet, kurš saņēma FlatOut Makreja balvu ?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png