profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis/Kulšs centīsies sarūpēt labu dāvanu apslimušajam Šiminam

Mārtiņš Jankovskis 14.07.2016 - 00:16 Sirmacis/Kulšs centīsies sarūpēt labu dāvanu apslimušajam Šiminam
Artūrs Šimins. Foto: Lina Arnautova

Diemžēl trešdien noskaidrojās, ka SRT rallija komandas ekipāžas Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins stūrmanis Artūrs ir apslimis, tāpēc viņš nevarēs piedalīties gaidāmajā Igaunijas ERČ rallijā, kas startēs šajā nedēļas nogalē. Vēlāk komanda apstiprināja, ka Šiminu gaidāmajā rallijā aizvietos Ralfa bijušais stūrmanis Māris Kulšs.

Īsi pirms došanās uz Igauniju portāls Go4speed aprunājās gan ar Ralfu, gan ar Māri.

''Jā, diemžēl mans stūrmanis Artūrs Šimins ir saslimis un uz šo ralliju nevarēja tikt, tāpēc bija jāmeklē citi varianti. Radās ideja uz šo ralliju piesaistīt manu bijušo stūrmani Māri Kulšu, ar kuru kopā pirms tam ar priekšpiedziņas auto biju nobraucis vairākas sezonas,'' portālam stāsta Ralfs Sirmacis. ''Pirms dažām dienām kopā aizvadījām testus, kuros nebija nekādas problēmas. Jā, ir man nedaudz kaut kas mainījies stenogrammā, salīdzinot ar to laiku, kad braucu kopā ar Māri, taču nekas daudz, tāpēc Māris ātri aprada un lasīja labi. Protams, bija sākumā bažas par to, kā viņam lasīsies, taču testos viss bija kārtībā. Redzēs, kā būs rallija režīmā, taču domāju, ka visam jābūt labi. Jāpiezīmē, ka šī būs otrā reize, kad braucam kopā, kad Mārim ir lauzta roka. Pirmo reizi tas bija 2014.gadā Polijas WRC rallijā, bet tagad būs otrā. Taču, neskatoties uz to, man un Mārim ir papildus azarts un vēlme pacīnīties par visaugstāko rezultātu, lai Artūram sarūpētu lielisku mierinājuma balvu,” nobeidz Ralfs, kurš sarunas beigās novēlēja Artūram pēc iespējas ātrāk izveseļoties.


Māris Kulšs/Ralfs Sirmacis

Tikmēr Māris sarunā ar portālu Go4speed atzina, ka šis bija negaidīts piedāvājums, kuram nevarēja atteikt, lai arī šogad bija plāns rallijā ņemt pauzi.

''Sākumā bija doma, ka kopā nobrauksim tikai testus, bet diemžēl Artūra veselības stāvoklis neuzlabojās, tāpēc sekoja piedāvājums no Ralfa šīs sacīkstes nobraukt kopā. Protams, šādam piedāvājumam nevarēju atteikt, jo ne katram izdodas izbraukt ar R5 automašīnu. Ņemot vērā, ka šis piedāvājums sekoja negaidīti, tad bija neziņa par to, kā izdosies sakārtot darba lietas, taču viss atrisinājās labi. Tagad (trešdienas vakarā) ir tāda neliela nesaprašana – skraidu pa māju un ir gan uztraukums, gan arī neziņa, kā būs. Pat esmu piemirsis, kas jāņem līdzi (smejas). Pat nolikumu neesmu kārtīgi izlasījis, tāpēc šobrīd ir saspringums. Žēl, ka Artūram šādi atgadījās, tāpēc novēlu viņam pēc iespējas ātrāk izveseļoties,’’ stāsta Māris Kulšs.

Kulšs atzīst, ka galvenais rallija sākumā ir noķer ritmu, jo tad visam jābūt kārtībā. “Līdz šim ar Ralfu ar pilnpiedziņu kopā braucām vienu reizi (ar Evo), kad viņš mani izvizināja. Taču treniņos ar ''Škoda Fabia R5'' jau ar pirmajiem metriem uzķēru tempu un viss bija kārtībā. Taču tie bija tikai testi, tāpēc redzēs, kā būs sacensībās. Protams, nedaudz traucē lauztā roka, taču šoreiz, salīdzinot ar Polijas ralliju, ir vieglāk. Galvenais ir jau pirmajā ātrumposmā noķert ritmu, jo tad viss būs kārtībā,’’ nobeidz Kulšs.

Arī portāls Go4speed novēl Artūram pēc iespējas ātrāk izveseļoties!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png