profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas rallija čempions atgriežas pie rallija auto stūres

Go4speed 12.07.2016 - 23:43 Latvijas rallija čempions atgriežas pie rallija auto stūres
Sīms Plangi testos. Urmo Sibul

Igaunijas ERČ posmā, kas notiks šajās brīvdienās, uz starta, ieskaitot vēsturisko automašīnu braucējus un Open klases pārstāvjus, izies 75 ekipāžas no 21 valsts. Šo sportistu vidū 14 brauks ar R5 automašīnām. Lai arī ERČ ieskaitē dalībnieku skaits nav tik liels kā citos posmos, uz starta izies gan trīs ātrākās pagājušā gada Igaunijas ERČ ekipāžas, gan arī trīs šī brīža ERČ kopvērtējuma ātrākās ekipāžas. Tāpat arī ERČ Junioru klasē uz starta izies šī brīža spēcīgākie braucēji.


Foto: Tomasz Kalinski

ERČ ieskaitē Latviju pārstāvēs Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins, kā arī zem Latvijas karoga brauks brāļi Nikolajs un Vasīlijs Grjazini. Open klasē starp 11 ekipāžām startēs viena latviešu ekipāža – Mārtiņš Sesks/Reinis Vilsons.

Jau ziņojām, ka Sirmača ekipāžas mērķis šajā rallijā ir uzvarēt, jo šos ceļus Ralfs pazīst ļoti labi. Protams, ātri būs arī Aleksejs Lukjaņuks un Kajetans Kajetanovičs, kuri noteikti arī cīnīsies par visaugstākajām vietām.

Taču ir viens bet. Pagājušajā gadā šajā rallijā neuzvarēja kāds sportists ar R5 tehniku, bet gan Lukjaņuks ar ''Mitsubishi Evo X''. Šo panākumu krievu braucējs guva pateicoties tam, ka N4 grupas auto šajos ātrajos ceļos spēja attīstīt lielāku maksimālo ātrumu par R5 auto. Līdz ar to arī šogad aina var būt līdzīga, jo ar N4 auto pieteikušies vairāki ātri pašmāju sportisti.


Egons Kaurs. Foto: Jari Nurminen

Šo braucēju vidū būs arī 2015.gada Latvijas rallija čempionāta LRC2 klases čempions Sīms Plangi, kurš rallijā šogad vēl nav braucis. ''Pēc pagājušā gada, kas man bija ļoti veiksmīgs (Plangi kļuva par Latvijas un Igaunijas rallija čempionu) mēs nolēmām paņemt mazu pauzi. Taču tagad, kad ar piedāvājumu atnāca sponsori, mēs nolēmām startēt Igaunijas ERČ posmā. Pēdējo reizi ar rallija auto braucu pirms astoņiem mēnešiem, taču varu pateikt, ka tas vairs neatkārtosies,'' tā auto24 Rally Estonia preses konferencē teica Sīms Plangi, kurš vēlāk arī portālam Go4speed apstiprināja, ka šobrīd plānā ir Igaunijas ERČ posms, taču turpinājumā viņš centīsies piedalīties vēl kādos šī gada rallijos.

Viens no pretendentiem uz augstu rezultātu absolūtajā ieskaitē noteikti būs igaunis Egons Kaurs. Lai arī Kauram šogad ir jauns stūrmanis, viņš jau paspējis uzvarēt trīs pēdējās sacensībās. ''Šogad startēju ar jaunu stūrmani, taču mūsu sadarbība ir laba, jo esam uzvarējuši divos Igaunijas rallija čempionāta posmos. Pirms gaidāmā rallija esam strādājuši gan ar regulējumiem, gan stenogrammu. Būs grūti cīnīties ar R5 mašīnām, kuras ir ātras, taču mūsu mērķis ir uzvara ERC2 klasē, kā arī pacīnīties par pjedestālu ar R5 mašīnām absolūtajā ieskaitē,'' saka Egons Kaurs.


Rainers Aus. Foto: Edgars Leonovs

Rallijs sāksies šo piektdien plkst 13:00, kad ERČ prioritātes braucēji aizvadīs kvalifikāciju, bet plskt. 18:00 prioritātes braucēji sev izvēlēsies starta pozīcijas pirmajai dienai. Pirmā ātrumposma starts piektdien tiks dots plkst. 20:00. Trīs dienās ERČ ieskaites sportistiem būs jāveic 16 ātrumposmi ar kopējo distanci 211,45 kilometri, kamēr Open klases sportistiem būs jāveic deviņi ātrumposmi (107 km). 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png