profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Makinena audzēkņi debitēs Igaunijas ERČ rallijā

Go4speed 09.07.2016 - 14:42 Makinena audzēkņi debitēs Igaunijas ERČ rallijā
Makinens ar saviem audzēkņiem. Foto: FIA ERC

Lai arī šobrīd četrkārtējam WRC čempionam Tomijam Makinenam ir darba pilnas rokas saistībā ar jaunās WRC automašīnas gatavošanu 2017.gada sezonai, paralēli viņš strādā arī ar diviem japāņu rallija braucējiem Takamoto Kasutu (23 gadi) un Hiroki Araju (22).

Šie braucēji, kuri tiek atbalstīti no Toyota komandas puses un kuri piedalās ''Toyota Gazoo Racing Challenge'' programmā, pagājušajā gadā uzrādīja labus rezultātus rallijā ''Latvija''. Ja pagājušajā gadā un vēl šī gada sākumā abi japāņu sportisti brauca ar ''Subaru'' automašīnām, tad nesen notikušajā Somijas rallijā abi braucēji debitēja pie ''Ford Fiesta R5'' stūres. Kā nākamais starts abiem braucējiem paredzēts Igaunijas ERČ posms, kur viņi turpinās braukt ar ''Fiesta R5''. Šis rallijs būs kā sagatavošanās posms Somijas WRC rallijam, kurā arī startēs abi japāņu braucēji.


Foto: Jari Nurminen

''Esmu priecīgs paziņot, ka abi sportisti, salīdzinot ar dienu, kad viņi sāka šo programmu, pakāpeniski progresē. Viņiem joprojām vajag lielāku pieredzi kā rallija braucējiem, taču pēdējo desmit mēnešu laikā, mācot viņus, redzu, ka viņiem ir potenciāls, lai augtu vēl vairāk. Mūsu instruktoru komanda darīs visu iespējamo, lai palielinātu un uzlabotu viņu iemaņas un prasmes,'' saka Tomijs Makinens.

Atgādināsim, ka Hiroki Arais ir bijušā rallija braucēja Toši Araja dēls, bet Takamoto Kasuta savu autosporta karjeru sāka kartingos, bet vēlāk viņš kļuva par Japānas Formula 3 vicečempionu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png