profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas ERČ rallijam piesakās arī Lukjaņuks, mērķis - uzvara

Go4speed 28.06.2016 - 14:11 Igaunijas ERČ rallijam piesakās arī Lukjaņuks, mērķis - uzvara
Jorge Cunha/DPPI

27.jūnijā noslēdzies oficiālais pieteikuma termiņš gaidāmajam Igaunijas Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmam, kas notiks 15.-17.jūlijā. Uz šo brīdi (iespējams, sarakstu papildinās vēl kāda ekipāža) dalību ERČ ieskaitē apstiprinājusi 41 ekipāža, starp kurām ir arī šī brīža trešās ātrākās ERČ ekipāžas Ralfa Sirmača un Artūra Šimina vārds. Kā pēdējais dalību šim rallijam apstiprinājis Aleksejs Lukjaņuks, kurš vēl nesen atzina, ka viņa dalība turpmākajos ERČ posmos ir neskaidra.


Foto: Sports Racing Technologies

Pilots atzīst, ka gaidāmajā rallijā viņa mērķis būs aizstāvēt pērn izcīnīto uzvaru, ko sportists izcīnīja ar ''Mitsubishi Evo X'' mašīnu, kas šajos ātrajos ceļos ir piemērotāka. Toreiz otrais palika polis Kajetans Kajetanovičs, kurš arī startēs Igaunijā. Ja toreiz poļu ekipāža startēja ar ''Ford Fiesta R5'', bet Lukjaņuks ar daudz ātrāko ''Evo X'', tad šogad abi sportisti trasē dosies ar vienādām mašīnām.

''Vienmēr ir patīkami startēt Igaunijā, jo tur ir laba atmosfēra. Protams, mēs atkal gribam tur uzvarēt, taču tas nav viegls uzdevums. Aplūkojot starta sarakstu, tajā ir daudz ātru braucēju no Igaunijas. Kā rāda iepriekšējie gadi, tad vietējie braucēji šeit ir ļoti ātri, kuri arī ir izsalkuši pēc goda pjedestāliem,'' saka Aleksejs Lukjaņuks.


Sanders Pērns. Foto: Timo Anis

Šobrīd rallijā ar R5 mašīnām startēs 12 ekipāžas. Starp šīm ekipāžām ir arī divas ātras japāņu ekipāžas, kuras pagājušajā gadā redzējām rallijā Latvija startējam ar Subaru Impreza automašīnām. No igauņu ekipāžām ar R5 brauks Rauls Jēts un Sanders Pērns, bet pārējie ātrie igauņu sportisti trasē dosies ar ''Mitsubishi'' automašīnām. Tikmēr Open klasē, kurā sportistiem būs jāveic 9 ātrumposmi, dalību pieteikušas sešas ekipāžas, starp kurām redzēsim arī pilnpiedziņas BMW, kuru pilotēs Martinas Samsonas.


Foto: R.A. Motorsport Photos

Spēcīgs sastāvs būs arī ERČ junioru ieskaitē, kur startēs 13 ekipāžas, tajā skaitā arī SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins. Tāpat uz starta ar ''Peugeot 208 R2'' izies Vasīlijs Grjazins.

Trīs dienās sportistiem būs jāveic 16 ātrumposmi ar kopējo distanci 211,45 kilometri.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png