profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis: Šādos apstākļos šis būs izaicinājumiem bagāts rallijs (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 01.06.2016 - 06:41 Sirmacis: Šādos apstākļos šis būs izaicinājumiem bagāts rallijs (VIDEO)
Foto: No sportista privātā arhīva

Azoru salās šajā nedēļas nogalē startēs ceturtais Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms, kurā uz starta izies ap 70 ekipāžām, no kurām 52 startēs ERČ ieskaitē. Pavisam kopā uz starta izies 26 R5 ekipāžas, kuru vidū būs arī SRT komandas ekipāža Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins.


SRT komanda testos. Foto: Nikolajs Grjazins

Pirmdien vairākas ekipāžas piedalījās oficiālajos testos. Lai arī bija plānots veikt divus ātrumposmus, beigās tika aizvadīts tikai viens, jo Azoru salās šajās dienās stipri līst, kā rezultātā vietām ceļi bija neizbraucami. Kā pēc testiem portālam Go4speed atzina Ralfs Sirmacis, tad viņš šajos testos esot izbraucis pāris reizes, jo apstākļi esot bijuši ļoti nelabvēlīgi.


Foto: www.rallye-magazin.de

''Šajos testos bija ieplānots veikt divus ātrumposmus, taču viens posms tika atcelts, jo tur lietus dēļ tika izskalots ceļš. Diemžēl arī tajā posmā, pa kuru varēja braukt, nesanāca daudz izbraukt, jo testos piedalījās apmēram 30 ekipāžas, kā rezultātā ceļš jau trešajā reizē bija beigts. Kopā izbraucu piecas reizes (apmēram 15 km), taču beigās tā braukšana jau bija tāda, ka tu brauc un apbrauc akmeņus un skaties, kur nesasist savu auto. Man kā tehnikas saudzētājam šis posms beigās likās ļoti nebaudāms. Tāpat arī lija un bija migla, tāpēc arī nelikām lielu akcentu uz nobraukto kilometru skaitu. Trase bija ļoti slidena, jo mēs tikai vienā taisnē varējām ielikt ceturtajā pārnesumā, kamēr Nikolajs šajā testu posmā tikai vienu reizi ielika trešajā pārnesumā. Tiešām bija traki pielijis. Ņemot vērā, ka Azoru salās ceļi ir šauri un to malās ir sienas, tad šajos testos nebija bauda braukt. Izbraucām, sajutām auto, iekustinājām rokas un tagad gaidīsim rallija startu,'' stāsta Ralfs Sirmacis.


Foto: www.rallye-magazin.de

Jautāts, kādi varētu izskatīties pārējie ātrumposmi, Ralfs pieļāva domu, ka kāds no posmiem varētu tikt atcelts. ''Redzēs, kādi būs ātrumposmi, jo pirmdien saule nespīdēja un visu laiku lija – gan lejā pie okeāna, gan augšā kalnos. Domāju, ka, iespējams, kādu posmu varētu atcelt, jo tie ceļi samērā ātri izskalojas. Arī laika prognozes rāda, ka nedēļas nogalē gaidāms lietus, bet piektdien pat vētra. Šis noteikti varētu būt izaicinājumiem bagāts rallijs,'' turpina Sirmacis. 


Foto: www.rallye-magazin.de

Lai arī kādi būs laikapstākļi, Ralfs ar Artūru tāpat uz starta izies ar domu cīnīties par uzvaru. ''Kā jau tev teicu pirms iepriekšējā rallija starta, tad arī šoreiz uz starta iziesim ar domu cīnīties par uzvaru. Jā, šajā rallijā daudz ekipāžu startēs ar R5 mašīnām, taču es tam nepievēršu lielu uzmanību. Ir jābrauc un jādomā par saviem rezultātiem. Arī šādos apstākļos ir jāmāk braukt, taču ir jābūt gudriem un piesardzīgiem,'' nobeidz Sirmacis.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png