profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis: Ja uzvarētu cīņā, emocijas noteikti būtu spilgtākas

Mārtiņš Jankovskis 12.05.2016 - 06:53 Sirmacis: Ja uzvarētu cīņā, emocijas noteikti būtu spilgtākas
Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins un SRT līksmo. Gregory Lenormand / DPPI

Jau ziņojām, ka sezonas trešajā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmā, kas notika Grieķijā, uzvaru izcīnīja Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins. Pateicoties šim panākumam, Ralfs kļuvis par jaunāko uzvarētāju, kurš uzvarējis šajā slavenajā un sarežģītajā rallijā. Pēc šī lieliskā panākuma portāls Go4speed uz sarunu aicināja Ralfu, kurš par aizvadīto ralliju pastāstīja vairāk.

Pirmkārt, apsveicu Jūs ar šo vēsturisko uzvaru!
Paldies

Stāsti, kādas bija pirmās emocijas pēc šī rallija?
Protams, bijām priecīgi un laimīgi par uzvaru, jo šī mums ir pirmā tik liela mēroga uzvara, taču personīgi es ne līdz galam biju priecīgs. Žēl, ka izstājās Aleksejs Lukjaņuks, jo, ja viņš brauktu, tad cīņa būtu sīvāka. Personīgi man ir tā, ka justos priecīgāks, ja uzvarētu kaut par pāris sekundēm cīņā, nevis ar tik lielu pārsvaru, kā tagad. Kad redzējām, ka ir izstājies Lukjaņuks, iestājās tāds zināms miers. Līdz ar to varu teikt, ka sajūtas pēc šīs uzvaras ir tādas, ka ir padarīts labs darbs. Protams, gan Lukjaņuks, gan Kajetans Kajetanovičs pieļāva kļūdas cīnoties trasē, kas arī ir rallija sastāvdaļa, kamēr es, neskaitot to, ka otrās dienas pirmajā posmā nedaudz iebraucu grāvī (turpat kur Lukjaņuks), nobraucu bez kļūdām, taču personīgi es gribēju pacīnīties ar viņiem. Ja uzvarētu cīņā, emocijas noteikti būtu spilgtākas. 


Foto: FIA ERC

Daudzi šajos akmeņainajos ceļos pārsita riepas. Kā jums izdevās no tā izvairīties? Cik redzēju video, brīžiem uz ceļiem bija lieli akmeņi.
Man ir tā, ka es jau kopš pirmās dienas, kad sāku braukt rallijā, ļoti skatos uz ceļu, it īpaši uz akmeņiem. Esmu saudzīgs pret auto, tāpēc maksimāli cenšos izvairīties.

Lai arī Jūsu pārsvars pirms pēdējā posma bija ļoti liels, jūs tāpat pamanījāties noslēdzošajā posmā uzrādīt trešo ātrāko laiku. Kā jūs braucāt pēdējā posmā?
Teikšu tā, ka braucām ļoti lēni. Mēs jau smejoties spriedām, ka, pierakstot trasi, mēs braucām ātrāk (smaida). Mēs katru akmeni apbraucām, lai nepārsistu riteni un tiktu līdz finišam. Sākuma daļā kādi desmit kilometri bija jābrauc pa plašu ceļu, ko arī veicām ar pilnu gāzi. Pēc tam braucām ļoti prātīgi, taču tad pēkšņi iedomājos par to, ka tas grieķu pilots, nobraucot ļoti ātri, var atspēlēt man minūti, tāpēc nolēmu beigas atkal braukt ātri, taču prātīgi, lai lieki neriskētu.


Foto: FIA ERC

Pēc finiša apsveikumu bija daudz?
Ļoti daudz (gara nopūta). Manuprāt, man Facebook ir ap 200 jauniem uzaicinājumiem. Bail vērt vaļā Facebook (smejas). Ejot no preses konferences, sanāca iet garām sacensību sponsoru teltij. Bija doma iet apkārt, taču beigās nolēmām, ka taisni ejot būs ātrāk. Kā sākām iet pa vidu, tā uz stundu bijām spiesti apstāties, jo visu laiku bija jābildējas un jāsniedz autogrāfi. Grieķi uz šo ir traki.

Ko esi ieguvis no šī rallija?
Ļoti lielu pieredzi. Domāju, ka Azoru salu rallijā būsim daudz ātrāki nekā tagad. Pirms šī rallija ar Škoda nobraucām vien 60 kilometrus. Trasi pierakstījām tā, ka tobrīd likās pareizi, taču pirmajā reizē, kad devāmies trasē, daudz ko labojām, tāpēc otrajā reizē jau varējām braukt ātrāk. Domāju, ka Portugālē jābūt vēl labāk.

Izstāsti, kas tā par balvu 150 000 eiro vērtībā?
Galvenajam rallija sponsoram pieder Seajets. Ar šo 150 000 eiro vērto čeku mēs trīs gadu laikā varam ceļot viņa kruīzos. Kā mums atzina šis cilvēks, tad viņa kompānijai ir ļoti daudz galamērķu uz daudzām salām, tāpēc arī mēs trīs gadu laikā 150 000 eiro vērtībā varam braukt, kur vien vēlamies. Tāpat mēs saņēmām 7 000 eiro vērtu čeku, kas pienākas ātrākajai privātajai ekipāžai.


Foto: FIA ERC

Pašam nebija pārsteigums, ka tik ātri izdevās aprast ar jauno auto un konkurēt ar līderiem?
Lukjaņuks un Kajetanovičs bija ātri, ko arī liecina rezultāti, taču man liekas, ka viņi brauca uz riska robežas, kā rezultātā abi braucēji, iespējams, arī pieļāva kļūdas.

Vai Kurzemes rallijam izdevās pasekot?
Jā, Kad sestdien atnācu uz viesnīcu, tad tieši tiešraidē varēju sekot līdzi pilsētas posmam. Zinot atstarpi, man likās, ka beigās ātrāks būs Rovanpera, bet beigās, kā zinām, viņu piemeklēja tehnisks defekts un uzvaru svinēja Vorobjovs. Prieks, ka Latvijā būvēts auto var būt ātrāks par Super 2000 mašīnu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png