profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņukam atceļ sodu; Sirmacis/Šimins otrie pēc pirmās Grieķijas ERČ rallija dienas

Go4speed 07.05.2016 - 17:41 Lukjaņukam atceļ sodu; Sirmacis/Šimins otrie pēc pirmās Grieķijas ERČ rallija dienas
Foto: Twitter.com/RallyLiepaja

Raksts papildināts ar otro rindkopu

Ar neticami labu sniegumu šodien Grieķijas "Acropolis Rally" startējusi latviešu ekipāža Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins (Sports Racing Technologies), kuri pēc pirmajiem sešiem ātrumposmiem atrodas rallija vadībā absolūtajā ieskaitē. Ekipāža par 8 sekundēm apsteidz Alekseju Lukjaņuku. Atgādināsim, ka šis latviešu ekipāžai ir debijas rallijs ar R5 automašīnu. 

Pēc tam, kad Lukjaņukam tika atcelts otrajā ātrumposmā saņemtais sods, pēc pirmās dienas rallija vadībā tomēr atrodas Aleksejs Lukjaņuks, kuram 2 sekundes zaudē Sirmacis un Šimins. Sods tika anulēts arī pārējām divām ekipāžām, kuras to saņēma. 

Sirmacis/Šimins rallija vadībā izvirzījās jau ar dienas pirmo ātrumposmu un ne uz mirkli nezaudēja līderpozīciju. Visveiksmīgākais sportistiem izrādījās otrais ātrumposms, kad viņi savu pārsvaru kopvērtējumā spēja palielināt par 21,6 sekundēm, Lukjaņuku jau apsteidzot par veselām 26 sekundēm. Jāpiemin, ka tieši otrajā ātrumposmā Lukjaņuks, Tarabus un Atanosuls saņēma 10 sekunžu sodu par pāragru startu.

Neveiksmīgi ralliju iesāka kvalifikācijas uzvarētājs, poļu sportists Kajetans Kajetanovičs, kurš ātrumposmā piedzīvoja kūleni, taču spēja turpināt ralliju un parādīt lielisku ātrumu. 

Latviešu  ekipāžai izdevās uzvarēt tikai vienā no dienas sešiem ātrumposmiem - pirmajā. Atlikušajajos dienas ātrumposmos uzvaras sadalīja Lukjaņuks (2) un Kajetanovičs (3). Tomēr Ralfa Sirmača pārsvars bija tikt liels, ka viņam izdevās noturēt savu līderpozīciju līdz pat dienas beigām. 

Trešo pozīciju pēc pirmās dienas ieņem čehu sportists Jaromirs Tarabus, kurš Sirmacim zaudē jau 47,5 sekundes. Ceturtais ir grieķu sportists Lambros Atanosuls. Otrā Sports Racing Technologies ekipāža Rauls Jēts/Andrus Toms ieņem piekto vietu, Sirmacim zaudējot vairāk nekā divas minūtes (+2:13,4).

Visus rezultātus var apskatīt ŠEIT.

Rīt, 8. maijā, sportistiem jāaizvada atlikušie seši ātrumposmi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png