profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis: Testos ar Lukjaņuku braucām vienādos laikos (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 06.05.2016 - 01:31 Sirmacis: Testos ar Lukjaņuku braucām vienādos laikos (VIDEO)
Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins testos. Foto: Greek Rally Passion

Piektdien ar kvalifikācijas posmu startēs Grieķijas ERČ posms, kurā debiju ar ''Škoda Fabia R5'' piedzīvos latviešu SRT komandas ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins. Pirms rallija ekipāža aizvadīja testus, kuros mūsu ekipāža esot uzrādījusi vienādus laikus ar ātro Lukjaņuku.

''Sākumā ar jauno auto braucām lēnāk, bet beigās jau kāpinājām tempu. Jāsaka, ko salīdzinoši viegli apradu ar šo auto, jo amortizācija un vadāmība ir ļoti laba. Šajos testos ņēmām laikus gan ar Raulu Jētsu, gan Alekseju Lukjaņuku. Ja ar Lukjaņuku braucām vienādos laikos, tad Jēts nedaudz atpalika. Taču tie ir tikai testi un patieso ātrumu varēsim redzēt sacensībās. Aplūkojot Lukjaņuka on-board video no testiem, jāsaka, ka, salīdzinot ar manu braukšanu, lēnajos līkumos mēs Lukjaņuku apdzenam, bet ātrajos viņš ir priekšā. Ja es piesēdinu tādos ātros līkumos, tad viņš iet ar pilnu,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Ralfs Sirmacis.


Foto: Greek Rally Passion

Sarunas turpinājumā Ralfs piebilda, ka šeit posmi ir ļoti interesanti, kā arī vietām ļoti bailīgi. ''Pirmās dienas dopi bija interesanti un ļoti akmeņaini, tāpēc visu laiku jāuzmanās, lai nepārsistu riepas. Ja pagājušajā gadā Azoru rallija klintis likās iespaidīgas un bailīgas, tad tagad varu teikt, ka šeit ir daudz trakāk, jo tās klintis un kalni ir iespaidīgi. Ir teiksim viens tāds posms, kur starts sākas no puskalna, kur līdz kalna augšai tu brauc pa platu un ātru ceļu, taču pēc tam no kalna lejā tu brauc pa šauru ceļu, bet pašās beigās ir jābrauc tikai ar pirmo vai otro pārnesumu. Taču tas vēl nav viss, jo otrajā dienā mums plānojas viens ātrumposms, kurā būs 29 (!) atpakaļejoši līkumi pēc kārtas. Tāpat jāatzīmē, ka ļoti daudz kas būs atkarīgs no laikapstakļiem, jo, ja uzlīs lietus, tad ceļi būs ārkārtīgi slideni, jo ceļš ir mālains.''

Sarunas nobeigumā Sirmacis atzina, ka ekipāžai mēŗki ir tie augstākie. ''Mērķis ir cīnīties par augstākajām vietām. Jā, šis būs mūsu pirmais rallijs ar R5 mašīnu, taču ir jāiet un jācīnās. Neesam atbraukuši šeit pavizināties. Zinām, ka viegli nebūs, taču domāju, ka viss būs labi,'' nobeidz Ralfs.



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png