profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks pēc testos smagās avārijas Īrijas rallijā nestartēs

Go4speed 05.04.2016 - 18:19 Lukjaņuks pēc testos smagās avārijas Īrijas rallijā nestartēs
Lukjaņuka auto pēc avārijas Foto: Lina Arnautova

Diemžēl Eiropas rallija čempionāta (ERČ) līderis Aleksejs Lukjaņuks nestartēs gaidāmajā Īrijas ERČ rallijā.

Jau ziņojām, ka pirmdien notiekošajos testos Lukjaņuka ekipāža piedzīvoja smagu avāriju. Ja pilots un stūrmanis tika cauri ar zilumiem, tad automašīna cieta visai smagi. ''Šodien testi Īrijā nav atnesuši labas ziņas - Lukjaņuka ''Ford Fiesta'' izlidoja no trases un piedzīvoja avāriju. Ar ekipāžu viss ir kārtībā, neskaitot daudzus zilumus un sasitumus. Bet ''Fiesta'' gan plānota vizīte pie ''ārstiem,'' sākotnēji tika teikts komandas oficiālajā paziņojumā, kas gan vēlāk tika izdzēsts.

Rallija oficiālā mājas lapā teikts, ka Lukjaņuks nepiedalījās oficiālajos testos, kas notika svētdien un pirmdien, bet tā vietā viņš startēja privātos testos. Šobrīd tiek ziņots, ka ''Ford Fiesta'' ir cietusi visai ievērojami un to nevar paspēt salabot līdz rallija startam. Tas nozīmē to, ka rallijs ERČ līderim ir beidzies īsti nesākoties.


Lukjaņuka auto pēc avārijas Foto: Lina Arnautova

''Lukjaņuks ir viens no skatītāju favorītiem, tāpēc mums ir žēl, ka viņš nestartēs gaidāmajā rallijā. Nezinu, kāpēc viņš izvēlējās aizvadīt privātus testus, nevis oficiālos testus, kuros piedalījās daudzi braucēji, taču sekas ir skumjas. Taču labā ziņa, ka viņi necieta šajā avārijā,'' saka rallija direktors Bobijs Vilis.

Šogad Īrijas rallijā divās dienās sportistiem kopā būs jāveic 14 ātrumposmi ar kopējo garumu 209 kilometri. Uz starta izies 77 ekipāžas, no kurām 33 startēs ar R5 mašīnām.

Atgādināsim, ka pagājušajā gadā pirms Somijas WRC rallija Lukjaņuks arī testos piedzīvoja smagu avāriju, kas viņam liedza debitēt ar WRC automašīnu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png