profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kanāriju salu rallijā startēs lielākais R5 mašīnu skaits ERČ vēsturē

Go4speed 09.03.2016 - 15:00 Kanāriju salu rallijā startēs lielākais R5 mašīnu skaits ERČ vēsturē
Lukjaņuka auto testos. Foto: Lina Arnautova

Šajā nedēļas nogalē no 10. - 12.martam ar Kanārijas salu ralliju startēs jaunā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezona. Atgādināsim, ka ERČ sezonai bija jāsākas pirms mēneša ar ''Rally Liepāja'', taču ziemai neraksturīgo laikapstākļu dēļ šis posms tika pārcelts uz rudeni. Līdz ar to jauno ERČ sezonu piloti sāks Kanāriju salās.


Foto: fiaerc.com

Kanāriju salu rallijā pavisam kopā uz starta izies 55 ekipāžas, no kurām 17 brauks ar R5. Starp rallija favorītiem noteikti jāmin pagājušās ERČ sezonas čempions Kajetans Kajetanovičs, Aleksejs Lukjaņuks un WRC zvaigzne Mads Ostbergs, kurš uz šo posmu ieradies pa taisno no Meksikas WRC rallija. Starp favorītiem noteikti būs arī spāņu pilots Luiss Monzons, kuram šī būs debija pie ''Citroën DS3 R5'' stūres.

Lai arī sākotnēji bija plānots, ka šajā rallijā uz starta varētu iziet arī Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins, diemžēl ekipāža izlaidīs šo ralliju un gatavosies Grieķijas grants ERČ posmam, kas notiks no 6.- 8.maijam.


Foto: Sports Racing Technologies

Atgādināsim, ka Ostbergs šajā posmā startēs nejauši. Pagājušajā gadā, kad pilots atpūtās Kanāriju salās, viņš sociālajos tīklos ievietoja bildi no Kanāriju salām. Vēlāk viņu uzmeklēja rallija direktors, kur pēc vairākām pārrunām tika panākts, ka Ostbergs startēs Kanāriju salās.

Divās dienās sportistiem kopā būs jāveic 12 ātrumposmi ar kopējo garumu 213 kilometri.


Kajetans Kajetanovičs testos. Foto: Marcin Rybak Photography

''Aizstāvēt čempiontitulu ir ļoti aizraujoši. Gandrīz 200 dienas pagājušas kopš mana pēdējā asfalta rallija, tāpēc jūs varat iedomāties, cik izsalcis pēc sacīkstēm esmu. Mūs sagaida sīva konkurence. Tas, ka uz starta izies 17 R5 mašīnas (astoņas Fiesta R5), kas ir lielākais R5 mašīnu skaits ERČ vēsturē, liek manai sirdij pukstēt straujāk,” saka poļu sportists Kajetans Kajetanovičs.


Ekipāža testos. Foto: Sven Kollus Media Services

Pirms pāris dienām Kanāriju salās norisinājās oficiālie testi, kuros uz starta izgāja arī Aleksejs Lukjaņuks. ''Aizvadījām labus testus. Neko nesalauzām. Reti, kad testi aizrit bez kaut kādiem mazie incidentiem. Jāsaka, ka apstākļi testos nebija tādi, kādi redzēti bildēs, kur spīdēja saule, jo šeit bija +6 grādi un visu laiku smidzināja. Taču tas izskaidrojams ar to, ka ceļš atrodas augstu kalnos un mēs visu laiku braucām pa mākoņiem. Ceram, ka rallijā būs sausi apstākļi un mūsu lieliskie regulējumi dos mums pārliecību, lai varētu uzbrukt no paša sākuma,'' saka Aleksejs Lukjaņuks.


Lukjaņuks testos. Foto: Lina Arnautova

Atgādināsim, ka arī šogad Eiropas rallija čempionātā (ERČ) katra posma septiņas ātrākās privātās rallija ekipāžas cīnīsies par naudas balvu fondu 20 000 eiro apmērā. Kā ziņo FIA Eiropas rallija čempionāta (ERČ) organizatori Eurosport Events, tad sadarbībā ar vairākiem partneriem kopā desmit rallijos tiks sadalīti 200 000 eiro jeb 20 000 eiro katrā no desmit plānotajiem posmiem. Šī ir lielākā naudas balva, kas tiek piedāvāta starptautiskās rallija sacensībās.

Naudas balvas privātajiem braucējiem par iegūtajām vietām:
Pirmā vieta: €7000
Otrā vieta: €5000
Trešā vieta: €3000
Ceturtā vieta €2000
Piektā vieta: €1000
Sestā vieta: €1000
Septītā vieta: €1000
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png