profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

OFICIĀLI: Atcelts ERČ 'Rally Liepāja'; ralliju pārcels uz vēlāku laiku

Go4speed 29.01.2016 - 12:06 OFICIĀLI: Atcelts ERČ 'Rally Liepāja'; ralliju pārcels uz vēlāku laiku
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

No 5. līdz 7. februārim bija jānotiek 64. FIA Eiropas rallija čempionāta (ERČ) pirmajam posmam, ''Rally Liepāja''. Uz pirmo posmu pieteicās 17 Eiropas valstu, kā arī Dienvidamerikas kontinenta valsts - Paragvajas, autosportisti. Pavisam kopā ERČ ieskaitē sacensībās plānoja startēt 39 ekipāžas, bet Latvijas rallija čempionāta (LRČ) ieskaitē plānoja startēt 29 ekipāžas.

2013. gadā ERČ Rally Liepāja-Ventspils notika gandrīz bezsniega apstākļos. Foto: Aigars Tīdmanis

Ja vēl pirms nepilnas nedēļas visā Latvijā valdīja īsta ziema, tad pēdējās dienās strauji palika siltāks, kā rezultātā sniegs un ledus sāka strauji kust. Šī iemesla dēļ ceturtdien tika atcelts Lietuvas rallija čempionāta 1.posms "Halls Winter Rally", bet piektdien oficiāli tika paziņots, ka arī ''Rally Liepāja'' tiek atcelts, jo šādos ceļos aizvadīt ziemas rallija sacensības nav iespējams. 

"Rally Liepāja" bija vienīgais ziemas posms šīs sezonas ERČ kalendārā, jo Austrijas "Jannerallye" atteicās rīkot ERČ sacensības.

Lai gan kopš gada sākuma visā Latvijā valdīja īstena ziema, šīs nedēļas spējais atkusnis un lietus ir pilnībā nokausējis ātrumposmos esošo sniegu un atsaldējis sacensību norisei izvēlēto ceļu posmu segumu, padarot to par neatbilstošu sacensību sarīkošanai.

"Rallijs ir vairāku kompleksu pasākumu kopums, kas savstarpēji saista daudzus sacensību aspektus. Taču visam pāri ir gan braucēju, gan sacensību skatītāju drošība. Šādos apstākļos, kad ceļi ir slapji un mīksti, jau pirmās pāris sporta mašīnas tos sabojās tik ļoti, ka avārijas gadījumā negadījuma vietai būtu apgrūtināta mediķu un glābēju piekļuve," norāda "Rally Liepāja" sacensību vadītājs, Latvijas Automobiļu federācijas Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš. "Vairākkārt ir izskanējis maldīgs viedoklis, ka ralliju būtu iespējams sarīkot, ja riepas ar radzēm nomainītu uz grunts seguma riepām. Vēlos norādīt, ka šādas izmaiņas sacensību norisē nav iespējamas ne tikai FIA noteikumu dēļ, bet arī radītu vēl lielāku apdraudējumu dalībniekiem. Pa tik izmirkuša seguma ceļiem startējot ar grunts seguma riepām, saķere būtu vēl mazāka un iespēja pieredzēt nekontrolētu planēšanu būtu vēl augstāka."

"Turklāt mēs nedrīkstam aizmirst, ka rallija norise paredzēta pa koplietošanas ceļiem, kurus ikdienā izmanto Liepājas un Kuldīgas apkārtnes iedzīvotāji. Saskaņojot šo ceļu posmu izmantošanu rallija vajadzībām, neviens no to īpašniekiem mums nav devis tiesības tos būtiski sabojāt, vai ilgstoši ierobežot iedzīvotāju piekļuvi savām mājvietām un īpašumiem!" bilst Krastiņš.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png