profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kisiels nākamgad ar 'Škoda Fabia R5' plāno startēt Eiropas rallija čempionātā

Mārtiņš Jankovskis 20.10.2015 - 18:46 Kisiels nākamgad ar 'Škoda Fabia R5' plāno startēt Eiropas rallija čempionātā
Raimonds Kisiels/Arnis Ronis. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Rallijā ''Latvija'' debiju ar ''Škoda Fabia R5'' piedzīvoja Raimonds Kisiels/Arnis Ronis, kuri izcīnīja augsto otro vietu. Lai arī pilnībā aprast ar šo auto Raimondam neizdevās, rallijā uzrādītais ātrums bija gana labs. Pēc rallija portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Kisielu, kurš atklāja, ka šis ir ļoti labs auto, ar kuru pilots grib turpināt braukt.

Raimond, kā Jūsu ekipāžai aizritēja šis rallijs un cik ātri Jūs spējāt daudz maz aprast ar šo auto?
Ar katru ātrumposmu sajūtas bija labākas. Ar katru nobraukto kilometru es šo auto un auto mani saprata aizvien labāk, taču vēl šī mašīna ir daudz jāregulē, lai justos komfortabli par visiem 100%.


Foto: Mārtiņš Vanags, MV Foto

Cik viegli vai grūti bija braukt priekšgalā, kad segums bija tik slidens?
Posmi bija ļoti slideni, vismaz man ļoti slīdēja. Taču kopumā viss aizritēja bez nekādiem pārspīlējumiem. Šajā rallijā varēja ļoti viegli kļūdīties, jo posmi bija dažādi un tehniski sarežģīti. Ļoti bieži mainījās arī braukšanas temps, tāpēc visu laiku bija jābūt ļoti uzmanīgam, jo vienā līkumā tev auto turās, bet citā līdzīgā līkumā jau vairs neturās. Šoreiz galvenais uzdevums bija nobraukt līdz galam, ko arī veiksmīgi izdarījām.

Kur tev bija vieglāk braukt ar šo auto - pa asfaltu vai granti?
Man ar šo auto vieglāk bija braukt pa asfaltu, jo uz ofisu ikdienā braucu pa asfaltu (smejas).

Esi izbraucis gan ar ''Citroen DS3 R5'', gan tagad ar ''Škoda Fabia R5''. Ar kuru auto pašam patika labāk braukt?
Šī ''Fabia R5'' mašīna viennozīmīgi ir labāka par iepriekšējo ''Citroen DS3 R5''. Šis auto ir ātrāks un interesantāks, ar kuru vieglāk braukt. Šobrīd domāju, ka šī ir labākā R5 mašīna šajā klasē.


Foto: Mārtiņš Vanags, MV Foto

Pēc Kurzemes rallija Tu man teici, ka nav jēga ar šādiem lieliskiem auto braukt tikai vienu reizi un ir jābrauc vairāk. Tagad, kad sezona ir beigusies, vai kaut kas ir zināms saistībā par nākamo gadu?
Jā, šī sezona mums tagad ir beigusies, tāpēc jāturpina trenēties un jāmācās braukt. Šīs pēdējās divas sacīkstes man bija kā treniņš nākamajam gadam, lai varu normāli piedalīties čempionātā un startēt Eiropas posmos. Šobrīd vēl nezinu, cik daudz un kur braukšu, bet kādus divus vai trīs posmus ar šo ''Škoda Fabia R5'' plānoju nobraukt Eiropas rallija čempionātā. Esmu atradis auto, kas man patīk, tāpēc gribu aprast ar šo mašīnu un beigt tās mainīt, lai varu sākt domāt par rezultātiem, jo katru reizi, izejot uz starta ar jaunu auto, visu laiku jādomā, kā ar to aprast un kā braukt. Tagad auto ir atrasts, tāpēc ir jātrenējas un jābrauc. Lēnām sāksim gatavoties nākamajam gadam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png