profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Čehijas ERČ ar Fiesta R5 startēs Lukjaņuks, Sirmacim izšķirošā cīņa junioru ieskaitē

Go4speed 26.08.2015 - 13:33 Čehijas ERČ ar Fiesta R5 startēs Lukjaņuks, Sirmacim izšķirošā cīņa junioru ieskaitē
Sirmacis/Šimins testos. Foto: JOSEF PETRU rally photo service

Šajās brīvdienās Čehijā tiks aizvadīts septītais Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms, kurā uz starta ERČ ieskaitē izies 44 ekipāžas. Ņemot vērā, ka šī asfalta rallija ietvaros notiks arī Čehijas rallija posms, tad pavisam kopā startēs ap 140 ekipāžām.

Starp šī rallija iespējamajiem līderiem noteikti jāmin mājinieks Jans Kopeckis, kurš tikko uzvarēja Vācijas WRC rallijā. Vēl starp favorītiem jāmin Kreigs Brīns un šī brīža ERČ līderis Kajetans Kajetanovičs. Pēc ilgāka laika ERČ posmā startēs Aleksejs Lukjaņuks, kurš šoreiz brauks kopā ar savu ierasto stūrmani Alekseju Arnautovu. Lukjaņuka rīcībā būs ''Ford Fiesta R5''.


Lukjaņuka mašīnas dizains. Foto: Alexey Lukyanuk & Alexey Arnautov

''Šajā rallijā varam startēt pateicoties tam, ka mūsu čehu komanda mums piedāvāja ļoti izdevīgus nosacījumus, jo šis ir viņu mājas rallijs. Šobrīd kopvērtējumā mēs vēl cīnāmies par trešo vietu, tāpēc mērķis ir šajā rallijā nobraukt līdz galam un tikt pie svarīgiem ieskaites punktiem. Paldies visiem, kuri atbalsta mūs, kā arī paldies visiem tiem, kuri ar mums bija kopā smagajā brīdī, kad Somijas WRC testos sasitām mašīnu. Pēc tā negadījuma mūsu pārliecība par savām spējām nedaudz tika iedragāta. Tagad centīsimies atgūties, tāpēc svarīgi ir sasniegt finišu,'' tā Aleksejs Lukjaņuks.


Jans Kopeckis testos. Foto: JOSEF PETRU rally photo service

Šajā posmā tiks aizvadītas izšķirošās cīņas ERČ Junioru ieskaitē. Šobrīd par čempionu šajā ieskaitē jau kļuvis Emīls Bergvists, taču uz otro vietu pretendē piecas ekipāžas, kuru vidū ir arī Ralfs Sirmacis / Artūrs Šimins.

Šobrīd otrais ir Sirmacis, kurš par astoņiem punktiem apsteidz norvēģi Stīvu Roklandu. Lai arī šis nav norvēģu braucēja mīļākais segums, viņš pirms šī rallija pirmo reizi piedalīsies asfalta testos. Trešais šobrīd ir Kriss Ingrams, kurš no Sirmača atpaliek deviņus punktus. Ceturtais šobrīd ir Marijans Grībels, kurš kopā ar Ingramu ir vieni no favorītiem uz uzvaru šajā rallijā ERČ Junioru klasē.


Sirmacis/Šimins testos. Foto: JOSEF PETRU rally photo service

''Testos gāja labi, jo atradām regulējumus, kas mums patīk. Ceļi šeit gan tādi šauri, kas iet caur mežu, pilsētu. Segums vietām ir gluds, bet vietām ir gan lāpītas bederes, gan vienkārši bedres,'' tā portālam pēc testiem atzina Ralfs Sirmacis.

Divās dienās sportistiem būs jāveic 15 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 229 kilometrus. Rallija starts paredzēts piektdienas vakarā, kad sportistiem būs jāveic superspeciālais ātrumposms.

ERČ kopvērtējums:
1. flag Kajetanowicz Kajetan 
133
2. flag Breen Craig 128
3. flag Lukyanuk Alexey 82
4. flag Consani Robert 55
5. flag Plangi Siim 43
6. flag Magalhães Bruno 38
7. flag Loix Freddy 35
8. flag Tarabus Jaromír 34
9. flag Butvilas Dominykas 33
10. flag Bouffier Bryan 28

ERČ Junioru kopvērtējums pirms pēdējā posma:
1. flag Bergkvist Emil 128
2. flag Sirmacis Ralfs 87
3. flag Rokland Steve 79
4. flag Ingram Chris 78
5. flag Griebel Marijan 75
6. flag Gago Diogo 60
7. flag Adielsson Mattias 39
8. flag Zawada Aleksander 
39

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png