profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks: Pieminot Kolinu Makreju, arī turpmāk visu laiku braukšu ātri

Mārtiņš Jankovskis 21.07.2015 - 07:13 Lukjaņuks: Pieminot Kolinu Makreju, arī turpmāk visu laiku braukšu ātri
Aleksejs Lukjaņuks un Aleksejs Arnautovs. Gregory Lenormand / DPPI

Kārtējo lielisko ralliju aizvadījis krievu braucējs Aleksejs Lukjaņuks, kurš, startējis ar N grupas ''Mitsubishi Evo X'', izcīnīja uzvaru Igaunijas ERČ rallijā. No 16 ātrumposmiem Lukjaņuks bija ātrākais astoņos posmos, kas finišā viņam šī brīža ERČ līderi Kajetanu Kajetanoviču ļāva apsteigt par 12,7 sekundēm, lai arī pirms tam Lukjaņuks saņēma desmit sekunžu sodu. "Tas bija smags brīdis, kad saņēmām sodu, jo desmit sekundes šādā rallijā ir ļoti daudz. Pēc tam domāju, ka uz uzvaru vairs nevaru cerēt, taču mums izdevās atrast papildus ātrumu un mēs izcīnījām uzvaru. Šajos ceļos man bija liela pārliecība, kā arī šie ceļi bija piemēroti manam braukšanas stilam," pēc finiša teica Aleksejs Lukjaņuks.

''Mēs centāmies būt tik ātri, cik ātri vien uz šo brīdi varējām būt. Par laimi, šoreiz ar to bija pietiekami, lai apsteigtu daudz R5 klases mašīnas".


Artursigavens photo

Lai arī daudzi uzskata, ka Lukjaņuka lieliskais sniegums daļēji izskaidrojams ar to, ka šajā posmā viņa Evo X bija nelielas priekšrocības, salīdzinot ar R5 mašīnām, krievu sportists atzina, ka ar R5 mašīnu viņš būtu bijis vēl ātrāks.

"Domāju, ka R5 mašīnas objektīvi šajos ceļos bija ātrākas, lai arī daudzi saka, ka N grupai maksimālais ātrums ir lielāks. Taču mēs šajā rallijā maksimālo ātrumu sasniedzām mazāk par desmit reizēm. Tas nav pats svarīgākais iemesls, jo bija reizes, kad uzvarējām ātrumposmā, nesasniedzot 170 km/h. Zinu, ka, braucot ar R5 mašīnu, tai ir labāka dinamika, tā labāk turas līkumos, labāk ieskrienas, tai ir labāka piekare, kā arī ar R5 ir vieglāk nobremzēt. Tas viss liecina domāt par to, ka R5 ir lielāks potenciāls, nekā N grupai, tāpēc domāju, ka ar R5 mēs varētu nobraukt ātrāk.''

Lukjaņukam šie ceļi nebija sveši, kas noteikti vietām ļāva braukt ātrāk. Taču arī svešos ceļos Lukjaņuks demonstrēja lielisku braukšanu. ''Igaunijas ERČ rallijā mēs braucām ne pirmo reizi, taču šogad bijām īpaši ātri. Pieredze krājas un tas mums palīdz būt ātriem. Jā, bija daži posmi, kuri mums bija zināmi, taču arī jaunos posmos mēs bijām ļoti ātri. Līdz ar to nevar teikt, ka mums viennozīmīgi palīdzēja tas, ka zinājām šos ceļus.''


Foto: Krists Andersons

"Šobrīd esmu lielā eiforijā, tāpēc vēlāk viss ir jāsaliek pa plauktiņiem un jāveic analīze. Pats galvenais ir tas, ka mēs esam pirmie, lai arī bija daudz nianses, daudz momentu un citu grūtību. Esmu ļoti apmierināts ar ralliju un šo rezultātu," saka Lukjaņuks.

Pēc rallija krievu sportists jau ceturto reizi saņēma prestižo Kolina Makreja ''Flat Out'' balvu. "Ir brīnišķīgas sajūtas izcīnīt šo balvu vēl vienu reizi. Arī nākamajos rallijos braukšu maksimāli ātri. Pieminot Kolinu Makreju, arī turpmāk visu laiku centīšos braukt ātri"

Nākamais starts sportistam paredzēts jau nākamās nedēļas nogalē, kad notiks Somijas WRC rallijs, kurā Lukjaņuks debitēs ar ''Ford Fiesta WRC''.

Lukjaņuks lido
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png