profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc otrās dienas Igaunijas ERČ vadībā Lukjaņuks, Sirmacis līderis klasē

Go4speed 18.07.2015 - 20:27 Pēc otrās dienas Igaunijas ERČ vadībā Lukjaņuks, Sirmacis līderis klasē
Foto: Facebook.com/fiaerc

Šodien Igaunijā aizvadīta otrā "auto24 Rally Estonia" diena, kurā sportistiem bija jāveic 9 ātrumposmi. Arī otrajā dienā lielisku sniegumu demonstrēja krievu sportists Aleksejs Lukjaņuks, un neskatoties uz 10 soda sekundēm, atrodas rallija vadībā. Otro pozīciju aiz Lukjaņuka ieņem poļu sportists Kajetans Kajetanovičš, kuram šis ir pirmais rallijs Igaunijā.  No Lukjaņuka poļu braucējs atpaiek 2,4 sekundes. Trešajā pozīcijā pēc pirmās dienas labākais no igauņiem - Rainers Aus. Tikmēr labākā latviešu ekipāža Sirmacis/Šimins pēc pirmās dienas ir līderi Junioru ieskaitē un 12. absolūti.

Lukjaņuks jau no paša rallija sākuma uzņēma lielisku tempu, taču konkurenti ne mirkli neļāva krievu sportistam atslābt. Otrajā ātrumposmā labākos laiku uzrādīja divi igauņu sportisti Karls Krūda un Martins Kangurs, Lukjaņukam atpaliekot 2,7 sekundes. Tikmēr kopvērtējuma līderis Brīns spēja uzradīt vien septīto ātrāko laiku, līderim zaudējot 5,5 sekundes. 

Jau trešajā ātrumposmā Lukjaņukam izdevās atgūt rallija vadību un jau nākamā, ceturtajā ātrumposmā, priekšā aizsteidzās abi igauņu sportisti. Ceturtajā pozīcijā pēc četriem ātrumposmiem bija poļu braucējs Kajetanovičš, kuram sekoja vēl divi igauņu sportisti Aus un Plangi.

Piektajā ātrumposmā uzvarēja Kajetanovičs pietuvojoties Lukjaņukam. Jau sestajā ātrumposmā, pēc 10 sekunžu soda saņemšanas, Lukjaņuks līderpozīciju atdeva Kajetanovičam, kuram to izdevās nosargāt līdz 8. ātrumposmam, kad atkal par rallija līderi kļuva Lukjaņuks, kuram arī izdevās nosargāt šo pozīciju līdz pat pirmās dienas beigām. Neskatoties uz ne tik veiksmīgo rallija iesākumu, Brīnam izdevās dienu noslēgt ceturtajā vietā. 

Izstāšano otrajā rallija dienā piedzīvoja kopvērtējuma trešās vietas īpašnieks Roberts Konsani, kurš bija spiests izstāties 3. ātrumposmā tehnisku problēmu dēļ. Tāpat ralliju nepabeidzi abi ātrie igauņu sportisti Karls Krūda un Martins Kangurs. 

Sirmacis dienu uzsāka pārliecinoši un spēja uzvarēt 6 no 9 šīs dienas ātrumposmiem un pēc pirmās dienas ir līderis Junioru ieskaitē, apsteidzot tuvāko sekotāju zviedru braucēju Bergkvistu jau par 25 sekundēm. Trešajā vietā atrodas igauņu braucējs Nīnemā, kurš atpaliek 25,9 sekundes. 

Otrs braucējs no Latvijas, Daņila Belokoņš, tehnisku iemeslu dēļ izstājās 3. dienas ātrumposmā.

Rīt sportistiem jāaizvada seši ātrumposmi 63,82 kilometru garumā.  
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png