profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas ERČ rallijā spēcīgs dalībnieku sastāvs

Go4speed 08.07.2015 - 15:43 Igaunijas ERČ rallijā spēcīgs dalībnieku sastāvs
Rauls Jēts. Foto: Alexandre Guillaumot / DPPI

No 17. līdz 19. jūlijam Dienvidigaunijā tiks aizvadīts sestais Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms, kura ietvaros norisināsies arī vēsturisko automašīnu rallijs. Ja pagājušajā gadā šī rallija ietvaros notika arī Igaunijas rallija čempionāta posms, tad šogad “auto24” Igaunijas rallijs norisināsies tikai ERČ ietvaros.

Nesen beidzās dalībnieku pieteikšanās šim Igaunijas ERČ rallijam. Kā šobrīd liecina pieejamā informācija, tad dalību apstiprinājušas 66 ekipāžas, taču nav izslēgts, ka pēdējā brīdī parādīsies vēl kāda ekipāža, kā tas citreiz mēdz notikt. Jāpiebilst, ka 14 ekipāžas startēs ar R5 automašīnām.


ERČ līderis Kreigs Brīns. Foto: Marcin Snopkowski

Paredzams, ka šajā rallijā izies visi trīs šī brīža ātrākie ERČ čempionāta braucēji – Kreigs Brīns, Kajetans Kajetanovičs un Roberts Konsanī. Taču šajā rallijā uz starta izies daudz pašmāju braucēju, kuri arī startēs ar pasaules līmeņa tehniku. Rauls Jēts, Sanders Pērns, Karls Krūda, Martins Kangurs un Timu Korge brauks ar R5 tehniku, kas nozīmē to, ka šie igauņu braucēji savās mājās noteikti būs starp šī rallija favorītiem uz uzvaru.


Zeps Vīgands. Foto: Edgars Leonovs

Pagājušajā gadā šajā rallijā uzvarēja Ots Tanaks, kurš aiz sevis atstāja Lukjaņuku un Korgi. Kopumā pirmajā sešiniekā bija četras igauņu ekipāžas, kamēr vēlākais ERČ čempions soms Esapeka Lapi bija tikai piektais. Viņa komandas biedrs Zeps Vīgands palika septītais.


Karls Krūda. Foto: Jari Nurminen

Taču nedrīkst aizmirst arī citus braucējus, kuri, lai arī nebrauks ar R5, būs vieni no pretendentiem uz godalgām. Tie ir Sīms Plangi, Egons Kaurs un, protams, Aleksejs Lukjaņuks, kurš pēc ilgāka pārtraukuma atkal startēs kopā ar savu ilggadējo stūrmani Alekseju Arnautovu. Protams, ir vēl arī citi braucēji, kuri arī startēs ar jaudīgu un mūsdienīgu tehniku.


Aleksejs Lukjaņuks. Foto: Alexandre Guillaumot / DPPI

ERČ Junioru klasē uz starta izies 14 ekipāžas, starp kurām ir visi šīs klases favorīti, tai skaitā SRT piloti Ralfs Sirmacis un Vasīlijs Grjazins.

No latviešu braucējiem šajā rallijā bez jau pieminētā Sirmača brauks arī Toms Lielkājis un Daņila Belokoņs.

Vēsturisko automašīnu rallijā uz starta izies 26 ekipāžas no septiņām valstīm. Šo braucēju vidū būs tādi auto kā ''Ford Escort RS2000'', ''Audi Quattro'', ''Opel Ascona 400'', ''Lancia Delta'', ''Porsche 911 S'', ''Toyota Starlet'' un citi.


Foto: Jānis Asaris

Rallija starts paredzēts piektdien, kad pa dienu tiks aizvadīta kvalifikācija, bet vakarā Tartu pilsētas ielās tiks dots starts pirmajam ātrumposmam. Rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic deviņi ātrumposmi (141,04 km), bet svētdien atlikušie seši posmi (63,82).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png