profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sportists draugam aizdod auto, kurš to sacensībās iznīcina (FOTO)

Go4speed 04.06.2015 - 00:02 Sportists draugam aizdod auto, kurš to sacensībās iznīcina (FOTO)
Iznīcinātais auto. Foto: facebook.com/vojta.stajf

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Azoru salu rallijā uz starta izies čehu braucējs Vojteks Stajs, kuram šis būs 173.rallijs karjerā. Bet, kas pats interesantākais, šis būs viņa pirmais īstais grants rallijs. Lai arī sākotnēji čehu pilots nebija plānojis startēt šajā rallijā, vēlāk pilots domas mainīja, jo viņš šobrīd ir ERC2 klases līderis.

Kā FIAERC mājas lapā atzina čehu braucējs, tad viņš šajā rallijā brauks ar savu veco ''Subaru Impreza'', jo 2015.gada ''Subaru'' modelis pirms tam tika aizdots draugam, kurš Čehijas rallijā, avarējot pie 140 km/h liela ātruma, uzmeta vairākus kūleņus un iznīcināja to.


Vojteks Stajs. Foto: ewrc.cz

''Esmu startējis vairākos ziemas rallijos, kā Lapzemē, Liepājā un septiņas reizes Austrijas ERČ posmā. Ņemot vērā to pieredzi, ko tur guvu, braucot pa slidenu virsmu, ceru, ka šeit sajūtas būs līdzīgas,” savu gaidāmo debiju uz grants seguma fiaerc.com mājas lapā komentē Vojteks Stajs, kurš piebilda, ka ar grants rallija riepām ir braucis tikai vienu reizi. ”Ņemot vērā, ka būšu iesācējs, šajā rallijā centīšos braukt mierīgi, jo zinu, ka mani tautieši šeit iepriekš ir avarējuši. Kad šeit līst, tad apstākļi esot ļoti sarežģīti.”

''Šajā posmā nolēmu startēt pēc tam, kad pēc Īrijas ERČ posma kļuvu par klases līderi. Līdz ar to mans mērķis šajā rallijā ir saglabāt pirmo pozīciju ERC2 klasē. Pateicoties sponsoriem, mēs atradām papildus budžetu, tāpēc mēs varējām doties uz šo burvīgo ralliju. Kā man teica Jans Kopeckis, tad šī esot pati skaistākā sala, kādu viņš ir redzējis. Paldies arī organizatoriem, kuri bija atsaucīgi un izpalīdzīgi tik mazai komandai, kāda esam mēs.''


Foto: Autosporta Akadēmija ‏

Jāatzīmē, ka šis rallijs sportistam nav sācies diez ko veiksmīgi, jo kvalifikācijā tika piedzīvota avārija.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png