profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Oficiāli: 'Škoda Fabia R5' no FIA saņem zaļo gaismu, auto gatavs debijai (FOTO)

Go4speed 09.04.2015 - 09:25 Oficiāli: 'Škoda Fabia R5' no FIA saņem zaļo gaismu, auto gatavs debijai (FOTO)
Publicitātes foto

Priecīgs notikums trešdien notika Škoda nometnē, jo Škoda Fabia R5 automašīna ieguva Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) homologāciju, kas nozīmē to, ka auto ir gatava savai debijai rallijā.

''Esam ļoti priecīgi, ka FIA Škoda Fabia R5 automašīnai piešķīra homologāciju. Mūsu jaunās mašīnas attīstības process bija nogurdinošs, taču tas bija liels izaicinājums visai Škoda Motorsport vienībai, kurai gribu teikt lielu paldies,'' saka Škoda Motorsport direktors Mihals Hrabaneks.


Publicitātes foto

''Ar jauno Škoda Fabia R5 mēs gribam turpināt mūsu pēdējo gadu panākumus, kas bija saistīti ar ātrumu un izturību, ko spējām demonstrēt šajos pasaules rallija ceļos. Pēc veiksmīgās homologācijas mēs tagad varam pāriet nākamajā Škoda Fabia R5 projekta fāzē.''

Komanda ziņo, ka kopā šis auto tika testēts 15 mēnešus. Šī auto testos piedalījās pēdējo divu gadu Eiropas rallija čempioni Jans Kopeckis un Esapeka Lappi, kā arī ERČ posmu uzvarētāji Fredijs Loikss un Raimunds Baumšlāgers. Šajā periodā komanda testos, kas notika gan pa granti, gan asfaltu, gan arī ziemas apstākļos, nobrauca apmēram 10 000 kilometrus. Testi notika tādās valstīs kā Čehijā, Austrijā, Vācijā, Itālijā, Francijā, Grieķijā, Spānijā un Somijā.


Publicitātes foto

Škoda Fabia R5 būs aprīkots ar četru cilindru 1.6 litru benzīna turbodzinēju, kas spēs attīstīt 265 zirgspēkus. Auto būs četru riteņu piedziņa un piecpakāpju sekvenciālā ātrumkārba.

Šobrīd nav oficiāli zināms, kad Fabia R5 piedzīvos debiju, taču rallija kuluāros runā, ka tas, visticamāk, varētu notikt Portugāles WRC posmā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png