profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dramatiskā cīņā Īrijas ERČ posmā uzvar Brīns, RC4 klasē Top 6 finišē abas SRT ekipāžas

Mārtiņš Jankovskis 04.04.2015 - 19:50 Dramatiskā cīņā Īrijas ERČ posmā uzvar Brīns, RC4 klasē Top 6 finišē abas SRT ekipāžas
Kreigs Brīns līksmo. Foto: FIA ERC

Sestdienas vakarā noslēdzās trešais Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms, kas notika Īrijā. Pēc pirmās dienas ātrajiem un viltīgajiem ceļiem līderis bija īru sportists Kreigs Brīns, kuram sekoja vēl viens īru sportists Roberts Barabls (+1,5).

Otrajā dienā braucējiem bija jāveic desmit posmi. Pēc pirmajiem četriem posmiem kopvērtējumā vadību pārņēma Barabls, kuram tobrīd tikai 1,8 sekundi zaudēja Kreigs Brīns, bet polis Kajetans Kajetanovičs atpalika 13,5 sekundes. Uz devīto vietu tobrīd pakāpies bija Aleksejs Lukjaņuks. Diemžēl otrās dienas pirmajā posmā smagu avāriju piedzīvoja Innesa Tuškanova.

FOTO: Ukraiņu sportistei Tuškanovai Īrijas rallijā smaga avārija
Foto: facebook.com/inessa.tushkanova

Pēc servisa parka pilotiem bija jāveic atlikušie seši posmi. Pēc 15. posma joprojām vadībā atradās Barabls, kuram 1,1 sekundi zaudēja Brīns. Taču nākamajā posmā Barabls pieļāva kļūdu un avarēja. ''Roberts ir noskrējis no ceļa tajā pašā vietā, kurā Kevins Barabls 2010.gadā. Tajā vietā bija ļoti slidens. Izskatās, ka viņš pārkrita pāri malai,” tā pēc ātrumposma teica Kreigs Brīns, kurš pauda dziļu nožēlu par to, ka Barabls ir izstājies.


Foto: FIA ERC

Priekšpēdējā posmā par intrigu parūpējās Brīns, kurš pirmajā līkumā sagriezās un posma uzvarētājam Kajetanovičam zaudēja 15 sekundes. Līdz ar to pirms izšķirošā posma Brīna pārsvars pār Kajetanoviču bija tikai piecas sekundes. Pēdējā posmā pirmais finišu sasniedza Kajetanovičs, kurš atzina, ka esot braucis, cik vien ātri varējis. Taču drīz vien finišā iebrauca Brīns. Neskatoties uz to, ka sportistam šajā posmā divas reizes noslāpa dzinējs, viņš tomēr nosargāja uzvaru! "Nespēju tam noticēt. Visas nedēļas garumā braucu, cik ātri vien varēju. Šī ir uzvara, par kuru sapņoju kopš bērnības. Man trūkst vārdu," emocionāls pēc finiša bija Kreigs Brīns.

Līdz ar to otrais palika Kajetanovičs, bet trešais - Džošs Mofets. Septītais finišēja Aleksejs Lukjaņuks.


Foto: François Flamand / DPPI

Arī otrajā dienā RC4 klasē dominēja pirmās dienas ātrākie braucēji. Pēc 12.posmiem līderis bija zviedrs Emīls Bergvists, kuram astoņas sekundes zaudēja komandas biedrs Marijans Grībels. ''Neesmu apmierināts. Nezinu, kas par lietu. Desmitajā posmā noskrējām no ceļa, tāpēc tagad braucam piesardzīgāk, tā pirms servisa parka teica Ralfs Sirmacis.


Marijans Grībels. Foto: François Flamand / DPPI

Tikmēr uzslavas no FIA ERC komentētājiem pēc 11.ātrumposma saņēma Grjazins. ''Viņš ir lielisks džentelmenis, jo viņš pirms runāšanas ar mums izslēdza dzinēju.''


Vasīlijs Grjazins. Foto: Marek Pleha

Pēc servisa parka pilotiem bija jāaizvada divi pilsētas posmi, kuros starp ātrākajiem bija Sirmacis un Grjazins. Atlikušajos posmos par uzvaru turpināja cīnīties Bergvists un Grībels, kur beigās ātrākais bija Bergvists, kurš komandas biedru apsteidza par 45,2 sekundēm. Trešais finišēja Kriss Ingrams. Līdz pat pēdējam posmam stabilā ceturtā vietā bija Stīvs Roklands (otrā vieta Liepājas ERČ rallijā - aut.), taču pēdējā posmā norvēģis kilometru pirms posma beigām avarēja. Tas uz ceturto vietu ļāva pakāpties Grjazinam, bet šobrīd rezultātos piektais ir Sirmacis, lai arī, ņemot vērā lielās problēmas ar rezultātiem un to publicēšanu, iespējams, Sirmacis būs sestais, jo rezultātos neparādās portugāļu sportists, kurš finišu sasniedza.  


Ralfs Sirmacis. Foto: Marek Pleha

"Nezinu, vai man ir kādas problēmas, bet jūtu, ka man nav riteņa," tā pēc finiša teica Grjazins, kurš piebilda, ka viņam patika šis rallijs un šie ceļi. Tikmēr Sirmacis pēc finiša atzina, ka viņam patika šis rallijs, taču šis esot bijis viņa otrais asfalta rallijs karjerā, kas kalpos par lielisku treniņu turpmākajiem asfalta posmiem.

Nākamais ERČ posms jūnija sākumā notiks Portugālē Azoru salās.

Īrijas ERČ posma rezultāti:
1 C. BREEN (IRL) / S. MARTIN (GBR)
PEUGEOT 208 T16 2:04:04.5
2 K. KAJETANOWICZ (POL) / J. BARAN 
FORD FIESTA R5 +6.4
3 J. MOFFETT (IRL) / J. ROWAN (IRL)
FORD FIESTA RRC  
+1:42.3
4 S. MOFFETT (IRL) / K. ATKINSON (IRL)
FORD FIESTA RRC 
+2:24.1
5 C. MARTIN (FRA) / T. SALVA (FRA)
PEUGEOT 208 T16 +2:41.2
6 J. GREER (GBR) / K. RIDDICK (GBR)
CITROËN DS3 R5 +4:31.7
7 A. LUKYANUK (RUS) / E. CHERVONENKO  
FORD FIESTA R5 +4:36.1
8 J. TARABUS (CZE) / D. TRUNKÁT (CZE)
SKODA FABIA S2000 
+7:29.7
9 R. JEETS (EST) / A. TOOM (EST)
FORD FIESTA R5 +8:35.5
10 E. BERGKVIST (SWE) / J. SJOBERG (SWE) 
OPEL ADAM R2 +8:53.3

Īrijas ERČ rezultāti ERČ Junioru klasē:
1 E. BERGKVIST (SWE) / J. SJOBERG (SWE)  
2:12:12.8
2 M. GRIEBEL (DEU) / S. CLEMENS (DEU) +45.2
3 C. INGRAM (GBR) / G. MOREAU (FRA) +1:42.7
4 D. GAGO (PRT) / J. CARVALHOC (PRT) +3:06.8
5 V. GRYAZIN (RUS) / D. LEBEDIK (RUS) +4:07.6
6 R. SIRMACIS (LVA) / A. SIMINS (LVA) +7:12.6
7
L. PIENIAZEK (POL) / J. GERBER (POL) +8:50.2
8
F. BARLOW (GBR) / A. MACCRONE (GBR) +11:57.7
9
F. TINCESCU (ROU) / S. ITU (ROU) +15:14.9

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png