profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

SRT komandas piloti Īrijas ERČ rallijam gatavojas Čehijā (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 11.03.2015 - 20:29 SRT komandas piloti Īrijas ERČ rallijam gatavojas Čehijā (FOTO)
Foto: No sportistu personīgā arhīva

Nākamais Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms notiks Īrijā, kur sportistus sagaida diezgan specifisks segums - asfalts ar daudz tramplīniem un nepārredzamiem līkumiem. Lai labāk sagatavotos šim rallijam, latviešu SRT rallija komanda devās uz Čehiju, kur tā aizvadīja divu dienu testus. Pēc šiem treniņiem portāls Go4speed uz sarunu aicināja visus trīs SRT komandas pilotus.


Foto: Ján Honza

''Testus aizvadījām ļoti līdzīgos ceļos, kādi būs Īrijā – metoši tramplīni, bedraini un šauri ceļi. Braucās labi, taču lielā mērā tā braukšana bija atkarīga no regulējumiem. Ceļi bija interesanti, taču ļoti bedraini. Nezinu, vai Īrijā būs tik daudz bedres (smaida). Pirmajā dienā nobraucām ap 100 kilometriem, bet otrajā ap 50, jo mēs diezgan ātri atradām sev vajadzīgos regulējumus. Otrajā dienā nedaudz vēl paeksperimentējām, bet pa lielam vairs neko nemainījām. Mums pirms Īrijas ERČ vēl būs oficiālie testi, kuros ceru, ka regulējumus noslīpēsim līdz galam. Sākumā bija nedaudz grūti pierast pie braukšanas pa asfaltu, taču ar katru reizi jau gāja labāk, un beigās spējām uzrādīt jau diezgan labu ātrumu. Jāsaka, ka testu beigās jau bija jābrauc ļoti piesardzīgi, jo trase bija netīra, tāpēc, ja izbrauca ārpus trajektorijas, tad ļoti slīdēja, kas varēja beigties slikti. Ātrums? Trase nebija ļoti ātra, bet vietām ap 150 – 160km/h bija. Uz asfalta tas ātrums ir lielāks, arī līkumos dinamika bija lielāka. Jābrauc ātri un precīzi, taču sajūtas ir labas un esam gatavi Īrijas rallijam,'' tā Ralfs Sirmacis.


Foto: Ján Honza

''Testi aizritēja labi. Ceļi man ļoti patika, jo bija diezgan ātri, kur bija daudz vietas, kur varēja griezt trasi. Taču pie beigām tas jau sāka traucēt, jo ceļi vietām bija dubļaini, kas palielināja risku izlidot no trases. Varu teikt, ka Peugeot ir ļoti laba mašīna. Diezgan ātri atradām sev vēlamos regulējumus, tāpēc bija patīkami vadīt šo auto. Taču dažās vietās šī mašīna bija traka (smejas). Kopumā šajos testos iemācījos daudz jaunu lietu – braukt pa bedrainiem ceļiem un braukt līkumos, kuros uz ceļa ir samestas daudz smiltis un dubļi. Šobrīd varu teikt, ka Īrijas rallijam esmu gatavs par visiem 100%,'' saka Vasīlijs Grjazins.


Foto: Ján Honza
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png