profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis: Agrāk spēlēju Kolinu Makreju, bet tagad saņemu šīs rallija leģendas balvu

Mārtiņš Jankovskis 09.02.2015 - 20:16 Sirmacis: Agrāk spēlēju Kolinu Makreju, bet tagad saņemu šīs rallija leģendas balvu
Foto: Gregory Lenormand / DPPI

Portāls jau ziņoja, ka pēc Liepājas ERČ rallija SRT komandas pilots Ralfs Sirmacis saņēma prestižo Kolina Makreja Flat Out balvu. Kā sarunā ar portālu Go4speed atzina Ralfs, tad viņš bija pārsteigts par šādu žūrijas lēmumu, jo viņš pat īdz pēdējam brīdim nenojauta, ka varētu saņemt šo balvu. Atgādināsim, ka Sirmcis/Šimins absolūtajā kopvērtējumā ieņēma desmito vietu, bet junioru ieskaitē - trešo.

Ralf, kā un kad tu uzzināji, ka saņemsi šo balvu?
Man pēc rallija paziņoja, ka man būs jāiet uz preses konferenci, lai saņemtu naudas balvu (1000 eiro), kas pienākas privātajiem braucējiem jeb tiem braucējiem, kuri ERČ čempionātā piedalās bez autoražotāju rūpnīcas atbalsta. Pēc balvas saņemšanas jautāju, vai varu doties prom, taču viņi teica, ka man ir jāpaliek līdz beigām. Pēc apbalvošanas notika preses konference, kurā arī tika stāstīts par šo Kolina Makreja balvu. Tajā brīdī ieradās arī Aleksejs Lukjaņuks. Nodomāju, ka to balvu atkal piešķirs viņam, taču tad organizatori pateica, ka šoreiz balva tiks piešķirta junioram, kurš pirmajā dienā, startējot no augstas pozīcijas, bija ļoti ātrs. Tobrīd tiešām nenojautu, ka iet runa par mani, tāpēc, kad nosauca manu vārdu, bija liels, bet patīkams šoks. Kaut ko tādu tiešām nebiju gaidījis.


Foto: Maciej Niechwiadowicz

Vai var teikt, ka šī ir viena no tavām lielākajām un svarīgākajām balvām?
Visas balvas ir svarīgas, bet šī balva ir viena, ja ne pati nozīmīgākā manā līdzšinējā rallija karjerā.

Nav tādas dīvainas sajūtas saņemt rallija leģendas Kolina Makreja balvu?
Ir interesantas sajūtas – pirms tam agrāk pats spēlēju Kolinu Makreju, bet tagad saņemu šīs rallija leģendas balvu (smaida).

Kā tev liekas, ja pirmajā dienā tev nebūtu tik augsta starta pozīcija, vai tavs rezultāts būtu labāks?
Nezinu, vai rezultāts būtu daudz savādāks, taču pirmajā dienā noteikti nezaudētu tik daudz laika.

Taču otrajā dienā izskatījies, ka biji ļoti ātrs.
Otrajā dienā braucām ātri. Pēdējā posmā centāmies braukt vēl ātrāk, lai atgūtu zaudēto, taču tad braukšanā parādījās daudz kļūdas, kas arī beigās atspoguļojās rezultātā. Nevar tik agresīvi braukt.


Foto: Artūrs Igaveņš

Pats izdomāji, ka kvalifikācijā brauksi ātri?
Jā, kvalifikācijā pats izdomāju, ka braukšu maksimāli ātri, jo domāju, ka pa nakti būs mīnusi un ceļš būs sasalis. Tad man būtu lieliski apstākļi, taču pa nakti sasniga, kas pirmajiem braucējiem radīja sarežģītus apstākļus. Šoreiz nepaveicās.

Taču noteikti tev ar rezultātu ir jābūt apmierinātam.
Kopumā esmu apmierināts, jo nevar jau visu laiku uzvarēt. Tagad pieredze ir gūta un nākamreiz zināšu, kā labāk rīkoties kvalifikācijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png