profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Angļu pilots: Latvija ir lieliska vieta, kur braukt rallijā

Mārtiņš Jankovskis 04.02.2015 - 23:40 Angļu pilots: Latvija ir lieliska vieta, kur braukt rallijā
Kriss Ingrams ar stūmani Montekarlo rallijā. Foto: No sportista privātā arhīva

Liepājas ERČ rallijā otro gadu pēc kārtas startēs angļu sportists Kriss Ingrams, kurš nesen noslēdza līgumu ar Peugeot UK rūpnīcas komandu. Sezonas sākumā sportists startēs ar R2 mašīnu, bet sezonas beigās sportists plāno pārkāpt uz jaudīgo Peugeot 208 R5. Protams, ka jaunā pilota mērķis šosezon ir viens – cīnīties par čempiontitulu FIA ERC junioru čempionātā.

Pirms gaidāmā rallija portāls uz nelielu sarunu aicināja Ingramu, kurš atzina, ka ir gatavs Liepājas ERČ rallijam un gatavs cīņai ar vietējiem braucējiem.


Ingrams pagājušā gada Velsas WRC posmā izcīnīja uzvaru RC4 klasē. Foto: Maciej Niechwiadowicz

Kriss, ko Tu atceries no pagājušā gada Liepājas ERČ posma, kad pirmo reizi brauci pa sniegu?
Tā bija grūta, bet fantastiska pieredze braukt ar radžotām riepām Liepājas rallijā. Nebija viegli sākt ERČ junioru čempionātu ar ziemas ralliju, taču esmu priecīgs, ka mēs to paveicām.

Kā tev patika Latvija un Liepāja?
Latvija izskatās ir lieliska vieta, kur braukt rallijā, tāpēc man te patika. Arī cilvēki ir draudzīgi un pretimnākoši.

Kā tu salīdzinātu Liepājas ERČ posmu ar citiem ERČ rallijiem?
Neskaitot auksto klimatu un laikapstākļus, rallija organizatori bija ieguldījuši fantastisku darbu, lai aizvadītu tik veiksmīgu ralliju. Taču kopumā šo posmu ir grūti salīdzināt ar kādu no asfalta ERČ posmiem.


Foto: Vít Bezděkovský

Kā tu gatavojies šim Liepājas ERČ posmam?
Vairākas dienas pavadīju trenažieru zālē, lai būtu 100% gatavs jaunajai sezonai. Tāpat aizvadījām testus un veicām regulējumus, lai gūtu pārliecību un būtu gatavi rallijam.

Kāds ir tavs šī rallija mērķis?
Pjedestāls ERČ junioru ieskaitē būtu fantastisks rezultāts, it sevišķi Liepājā, kas man ir viens no sarežģītākajiem un grūtākajiem posmiem ERČ kalendārā. Īrijas, Portugāles un Beļģijas rallijos man būs priekšrocības, tāpēc ceru Liepājā izcīnīt pēc iespējas vairāk punktus.


Foto: Chris Ingram Rallying

Ko tu zini par saviem konkurentiem?
Ar dažiem no braucējiem esmu cīnījies jau iepriekš, tāpēc zinu, ka man pretim stāsies spēcīgi braucēji. Paredzu, ka vietējie un skandināvi būs ātri, taču ceru, ka arī es būšu gana ātrs.


Ingrams ar stūrmani testos. Foto: Chris Ingram Rallying

Kā tev Latvijā aizritēja testi?
Mums bija lieliska testu diena, kurā nobraucām apmēram 70 kilometrus. Esam atraduši ļoti labus regulējumus šiem ātrajiem ceļiem. Esmu pilnībā gatavs rallijam, lai arī zinām, ka būs grūti sacensties ar vietējiem un skandināvu braucējiem. Taču pēc šiem testiem zinu, ka esmu gatavs uzrādīt labus laikus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png