profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Liepājas ERČ rallija organizatori publicē starta numurus

Go4speed 03.02.2015 - 00:08 Liepājas ERČ rallija organizatori publicē starta numurus
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Nesen oficiāli beidzās pieteikšanās Liepājas ERČ rallijam un Latvijas rallija čempionāta otrajam un trešajam posmam. Noskaidrojies, ka ERČ ieskaitē uz starta izies 51 ekipāža no 20 valstīm.

Pirmais starta numurs piešķirts šī brīža ERČ līderim Kajetanam Kajetanovičam, kurš Austrijas posmā izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Ar otro starta numuru trasē dosies franču braucējs Roberts Konsānī, kurš pirms gada Liepājas ERČ posmā ieņēma 25.vietu (pēc otrā posma sportists kopvērtējumā bija atkritis uz 62.vietu). Visbeidzot trešais starta numurs piešķirts vienam no šī rallija galvenajiem favorītiem Aleksejam Lukjaņukam, kuram šie ceļi nav sveši. Ceturtais starta numurs būs Kreigam Brīnam, kurš uz starta izies ar Latvijas rallijos vēl neredzētu Peugeot 208 R5 automašīnu.


Kreigs Brīns. Foto: Maciej Niechwiadowicz

No latviešu braucējiem visaugstākais starta numurs - divdesmitais - piešķirts Jānim Vorobjovam. 15. starta numurs ticis Reinim Nitišam (Reiņa "firmas numurs" rallijkrosā), trasē viņš dosies kā 24. 22. starta numurs piešķirts Mārtiņam Svilim, kurš šosezon pārkāpis uz N4 klases Mitsubishi Lancer Evo X.


Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis. Foto: Artūrs Igaveņš, ASRT Media

ERČ junioru čempionāts oficiāli sāksies Latvijā un, dalību ņemot 16 ekipāžām, šobrīd ir ārkārtīgi sarežģīti prognozēt šīs klases uzvarētāju. Taču viens no iespējamajiem favorītiem uz uzvaru noteikti būs trīskārtējais Latvijas R2 čempions Ralfs Sirmacis ar Sports Racing Technologies (SRT) sagatavotu Peugeot 208 R2, kā arī viņa komandas biedrs Vasīlijs Grjazins, kurš pagājušajā gadā, startējot ar Ford Fiesta S2000, kopvērtējumā ieņēma otro vietu. Šiem braucējiem attiecīgi būs 30. un 32. starta numurs.

Par LRČ punktiem šajā posmā cīnīsies 35 ekipāžas (šo ekipāžu vidū ir arī braucēji, kuri startēs ERČ ieskaitē). Visvairāk dalībnieku būs LRC3 klasē, kur uz starta izies 16 ekipāžas. LRC2 jeb N4 klasē uz starta izies deviņas ekipāžas.


Foto: Artūrs Igaveņš, ASRT Media

Atgādināsim, ka piektdien notiks Shakedown braucieni, pēc kuriem ERČ prioritātes dalībnieki izvēlēsies starta pozīcijas pirmajai dienai, kurā sportistiem būs jāveic pieci posmi, no kuriem pēdējie divi pa tumsu.

Ar ERČ dalībnieku starta numuriem var iepazīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png