profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dramatiskajā Austrijas ERČ rallijā Lukjaņuks no 57.vietas pakāpjas uz piekto

Go4speed 05.01.2015 - 20:09 Dramatiskajā Austrijas ERČ rallijā Lukjaņuks no 57.vietas pakāpjas uz piekto
Aleksejs Lukjaņuks. Foto: Tamas Farkas, ewrc.cz

Austrijā aizvadīta pirmā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) diena, kura bija dramatisku notikumu pilna. Jāsāk ar to, ka, ja sportisti trasi pierakstīja apstākļos, kad trasē gandrīz nebija sniega, tad šajās dienās Austrijā ir sasnidzis daudz sniega, kas apgrūtina braukšanu.


Kreigs Brīns. Foto: Vít Bezděkovský

Pēc vakardienas izlozes līderi izvēlējās trasē doties pēc iespējas vēlāk, jo pirmajiem braucējiem nācās cīnīties ar sniega tīrīšanu. Diemžēl pirmais posms bija neveiksmīgs uzreiz vairākiem braucējiem, tai skaitā arī šī rallija galvenajam favorītam Kreigam Brīnam. Kā atzina sportists, tad lēnākajā posma līkumā, kur ātrums bija apmēram 10 km/h, viņa automašīna nobrauca no ceļa. Pats saviem spēkiem sportists nespēja atgriezties trasē, jo tur blakus nebija skatītāji. Kā vēlāk sportists atzina rallija radio, tad viņš esot aizskrējis pēc palīdzības uz kādu māju, taču tur cilvēki nesaprata angļu valodu un nespēja palīdzēt sportistam. Tas viņam lika izstāties no rallija pirmās dienas.


Foto: Jan Marek

Arī Lukjaņukam pirmais posms bija neveiksmīgs, jo sportista mašīnai karsa dzinējs, kā rezultātā sportists bija spiests apstāties, lai nedaudz atdzesētu to. Posma beigās Lukjaņuks līderim zaudēja piecas minūtes un 38 sekundes, kas viņam absolūtajā kopvērtējumā deva tikai 57.vietu.

Turpinājumā ātrākos laikus uzrādīja poļu braucējs Kajetans Kajetanovičs, kamēr Lukjaņuks gandrīz visos posmos uzrādīja otro vai trešo ātrāko laiku. Jāatzīmē, ka visi braucēji atzina, ka brīžiem braukšana lielā sniega dēļ sagādāja lielas grūtības, tāpēc arī vairāki braucēji pieļāva kļūdas un izstājās. Pēc sešiem posmiem līderis bija Kajetanovičs, kuram minūti un deviņas sekundes zaudēja Roberts Konsanī. Tikmēr septītais jau bija Lukjaņuks, kurš poļu braucējam tobrīd zaudēja sešarpus minūtes.


Kajetans Kajetanovičs. Foto: Tamas Farkas

Septītajā un astotajā posmā Kajetanovičs palielināja pārsvaru, bet Lukjaņuks abas reizes finišēja Top 3, kas pirms dienas pēdējiem posmiem krievu sportistu ierindoja jau piektajā vietā. ''Iespējams, šis astotais posms bija grūtākais posms manā dzīvē. Mums jāturpina koncentrēties uz stenogrammu,” tā Lukjaņuks.

Pēdējie divi posmi tika aizvadīti tumsā. Deītajā posmā atkal ātrākais bija Kajetanovičs, bet otrajā vietā finišēja pieredzējušais austrietis Raimunds Baumšlāgers, kurš šajā rallijā brauc tikai Austrijas ieskaitē. Lukjaņuks uzrādīja trešo ātrāko laiku, poļu braucējam zaudējot 10,5 sekundes.


Mājinieks Raimunds Baumšlāgers. Foto: ewrc.cz

Dienas pēdējā tumšajā posmā joprojām turpināja snigt, kas vēl vairāk apgrūtināja braukšanu. Tajā atkal ātrākais bija Kajetanovičs, kurš vēl vairāk nostiprināja vadību kopvērtējumā. "Fantastiska diena. Paldies komandai, kura smagi strādāja. Paldies arī faniem. Fantastiski," saka Kajetanovičs.

Līdz ar to pēc notikumiem pilnās dienas līderis ir Kajetanovičs, kuram seko Konsānī un Baumšlāgers. Piektais ir Lukjaņuks, kurš ERČ ieskaitē ir ceturtais, jo Baumšlāgers startē tikai Austrijas čempionāta ieskaitē. Jāpiezīmē, ka sestais absolūti ir austrietis, kurš brauc ar veco Mazda 323 GT-R automašīnu. Taču šāds rezultāts ir pateicoties tam, ka vēlāk braucošajiem sportistiem ir labāki ceļa apstākļi. Kopumā pirmajā dienā izstājās ap 20 ekipāžām.


Šis sportists ar Mazda 323 GT-R automašīnu kopvērtējumā ieņem sesto vietu! Foto: ewrc.cz

Otrdien sportistiem būs jāaizvada noslēdzošie astoņi posmi.

Austrijas rallija rezultāti pēc pirmās dienas:
1. flag Kajetanowicz Kajetan Ford Fiesta R5
ERČ 1:42:13.6
2.
flag
Consani Robert
Peugeot 207 S2000 ERČ 
+3:52.5
3. flag Baumschlager Raimund 
Škoda Fabia S2000  -
+3:55.6
4.
flag
Tarabus Jaromír
Škoda Fabia S2000 
ERČ +6:29.4
5.
flag
Lukyanuk Alexey
Ford Fiesta R5 
ERČ +7.35.5
6.
flag
Wagner Simon Mazda 323 GT-R
-
+9:44.9
7. flag
Haneder Ernst Mitsubishi Lancer Evo IX  -
+12:48.8
8. flag Fischerlehner M.
Mitsubishi Lancer Evo IX 
ERČ +13:42.5
9. flag
Lefebvre Stéphane Citroën DS3 R5 ERČ
+14:02.4
10. flag
Traxl Mario Mitsubishi Lancer Evo III 
-
+14:23.1

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png