profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks zem Baltkrievijas karoga debitēs Eiropas rallija čempionātā

Go4speed 22.12.2014 - 10:37 Lukjaņuks zem Baltkrievijas karoga debitēs Eiropas rallija čempionātā
Aleksejs Lukjaņuks. Foto: Alexey Lukyanuk & Alexey Arnautov

Pagājušās nedēļas izskaņā noskaidrojies, ka krievu rallija braucējs Aleksejs Lukjaņuks nākamajā sezonā būs redzams vismaz vienā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmā. Gan šajā sezonā, gan pagājušajā gadā ik pa laikam skatītāji izteica minējumus, nez, kā būtu, ja Lukjaņuks ar konkurētspējīgu tehniku startētu ERČ vai WRC. Krievu braucējs ar savu lielisko braukšanu šajās pēdējās divās sezonās pierādīja, ka ir viens no šī brīža ātrākajiem Baltijas braucējiem, tāpēc daudzi viņu vēlējās redzam startējam ārpus Baltijas.

Novembra sākumā Lukjaņuks piepildīja sapni un ar Ford Fiesta R5 automašīnu startēja Austrijas ''Rallye Waldviertel 2014'' rallijā. Sportists bija viens no līderiem, taču kādā no posmiem Lukjaņuks izbrauca pārāk plati, iebrauca grāvī un nolauza mašīnas riteni, kas sportistam vēlāk lika izstāties.


Lukjaņuks Kurzemes rallijā. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Tagad noskaidrojies, ka šī gada Krievijas un Igaunijas čempions startēs sezonas pirmajā ERČ posmā, kas jau pavisam drīz notiks Austrijā. Arī šajā posmā Lukjaņuks startēs kopā ar ukraiņu stūrmani Jevgēņiju Červoņenko, kuru rīcībā būs Ford Fiesta R5.

''Mums parādījās iespēja ar Fiesta R5 startēt pirmajā 2015.gada ERČ posmā, kas notiks Austrijā. Ir cerība, ka mūsu ERČ programma turpināsies arī pēc šī rallija. Šobrīd, ņemot vērā eiro un ASV dolāra kursu, grūti spriest kaut ko par nākotni, taču Austrijas ERČ centīsimies nobraukt pēc iespējas labāk un iekrāt vērtīgus punktus,'' iesāk Aleksejs Lukjaņuks, kurš pirms gaidāmā starta vēl aizvadīs apmēram 50 kilometrus garus testus.


Foto: ewrc.cz

''Sākotnēji mēs nebijām plānojuši startēt šajā rallijā, taču vēlāk kopā ar Červoņenko nonācām pie secinājuma, ka nebūtu slikti sezonu sākt Austrijā. Man šis rallijs būs ļoti svarīgs, jo es varēšu gūt papildus pieredzi pie R5 stūres. Šis rallijs solās būt ļoti smags, jo tur būs mainīgi laikasptākļi - ledus un sniegs,'' turpina Lukjaņuks, kurš piebilda, ka viņa mašīnu apkalpos čehu komanda H-racing.

Tāpat Lukjaņuks atklāja, ka 2015.gada startēs zem Baltkrievijas karoga. Pilots piebilda, ka, ja pirmajā posmā viņam izdosies sevi parādīt no labākās puses, tad tas varētu būt interesanti viņu baltkrievu partneriem, kas ļoti iespējams nozīmētu vēl papildus startus ERČ.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png