profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapi: Mūsu iespējas uzvarēt Igaunijā nav lielas, it sevišķi, ja brauc Tanaks

Go4speed 17.07.2014 - 09:48 Lapi: Mūsu iespējas uzvarēt Igaunijā nav lielas, it sevišķi, ja brauc Tanaks
Esapeka Lapi. Foto: Esapekka Lappi Official

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Igaunijas posmā uz starta izies ERČ kopvērtējuma līderis Esapeka Lapi, kamēr viens no viņa sīvākajiem konkurentiem Kreigs Brīns šajā rallijā nestartēs.

Pirms neilga laika Lapi startēja Čehijas rallijā, kur sportists ar Škoda Fabia R5 pildīja ''0'' ekipāžas funkcijas, tāpēc tagad sportistam ir jāpārslēdzas uz ātrajiem Igaunijas rallija ceļiem.


Lapi pie R5 stūres. Foto: ewrc.cz

''Ļoti ātri ceļi un vietām iespaidīgi tramplīni. Tikai ceļi ir ar nedaudz mīkstu segumu. Būs jāaprod ar šādiem ceļiem pēc asfalta rallija. Liels izaicinājums mūs sagaida,'' tā Lapi pēc iepazīšanās ar trasi.

Līdz šim pilots Igaunijas rallijā startējis vienu reizi – 2011.gadā Lapi ar ''Mitsubishi Evo IX'' bija redzams Sāremā rallijā. Taču toreiz ekipāžai debija Igaunijas rallijā beidzās ar avāriju.

''Man jau ir sanācis startēt Igaunijā, kur braucām Sāremā rallijā. Igaunijas ātrumposmi ļoti atgādina Somijas ceļus, taču Igaunijā nav tik daudz tramplīnu. Ātrumi ir līdzīgi ar Somijas ceļiem, taču ceļa segums šeit ir mīkstāks,'' tā Esapeka Lapi.


Foto: Marcin Snopkowski, ewrc.cz

''Protams, šis segums man ir daudz pazīstamāks, jo tas ir gandrīz kā Somijā. Taču pagājis ilgs laiks, kopš pēdējo reizi braucu Somijas rallijā, tāpēc paies zināms laiks, kamēr šajā rallijā varēs braukt ar pilnu jaudu. Zinu, ka dalībnieku sastāvs būs ļoti spēcīgs. Sacensties šajos ceļos ar R5 mašīnām mūsu iespējas pacīnīties par uzvaru padara nelielas (Lapi brauks ar Škoda Fabia S2000). It īpaši tad, ja šajā rallijā startēs Tanaks un pārējie vietējie braucēji. Esmu pārliecināts, ka daži no viņiem cīnīsies par Top 3. Ceru uz labu rezultātu un vērtīgiem punktiem,'' nobeidz Lapi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png