profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu braucējs: Gribu uzvarēt, taču negribu sasist vēl vienu mašīnu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 12.07.2014 - 10:20 Igauņu braucējs: Gribu uzvarēt, taču negribu sasist vēl vienu mašīnu (VIDEO)
Preses konference. Foto: Tarmo Hõbe

Piektdien pirms nākamnedēļ gaidāmā Igaunijas ERČ posma norisinājās rallijam veltīta preses konference, kurā piedalījās vairāki igauņu braucēji. Šajā rallijā uz starta tomēr izies arī viens no šī rallija favorītiem Karls Krūda, kurš iepriekšējā Polijas posmā piedzīvoja smagu avāriju, tāpēc pastāvēja iespēja, ka komanda nepaspēs laicīgi salabot sportista automašīnu.

''Mēs vēl turpinām atgūties no iepriekšējā posmā piedzīvotās avārijas. Šī rallija mērķis ir tāds pats, kā visiem citiem – uzvarēt un izcīnīt galveno balvu – ķiveri. Nedrīkst nenovērtēt nevienu pretinieku, jo nekad nevar zināt, kādi pārsteigumi var notikt. Darīšu visu to labāko, taču, no otras puses, negribu sasist vēl vienu mašīnu,'' tā Karls Krūda, kurš brauks ar Peugeot 208 R5.


Plangi brauks ar šādu mašīnu. Foto: Peugeot Sport

Debiju pie tādas pašas mašīnas piedzīvos vēl viens igauņu braucējs Sīms Plangi. ''Vienīgā saskarsme ar šo jauno auto man līdz šim bijusi tāda, ka esmu redzējis dažas miglainas bildes. Taču nevaru sagaidīt otrdienu, kad ar šo auto aizvadīsim pirmos braucienus. Mēs pirms rallija starta plānojam aizvadīt testus, kuros veiksim apmēram 70 – 80 kilometrus. Tas nav ļoti daudz, bet vismaz mums būs ideja, kā ar to mašīnu jābrauc. Centīsimies atrast konkurētspējīgu ātrumu, taču galvenais uzdevums būs nogādāt mašīnu sveiku un veselu finišā.''


Krūdas automašīna pēc avārijas. Foto: Twitter

Tāpat piektdien tika publicēts starta saraksts. Ar pirmo numuru trasē dosies šī rallija viens no galvenajiem favorītiem Ots Tanaks, kuram sekos Esapeka Lapi un Karls Krūda. 22.starta numurs būs Jānim Vorobjovam/Andrim Mālniekam. Ar 40.numuru trasē dosies Ainārs Šusts/Ali Jansons, bet 52.starta numurs būs Kristapam Feldmanim/Andrim Velmem.

Atgādināsim, ka pavisam kopā ERČ ieskaitē startēs 65 ekipāžas. Vēsturisko automašīnu ieskaitē startēs 37 automašīnas, bet Igaunijas čempionātā, kas notiks sestdien, startēs 71 ekipāža.

Pilns ERČ starta saraksts redzams ŠEIT.

Krūdas smagā avārija Polijas rallijā:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png