profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Plangi Igaunijas ERČ posmā piepildīs savu sapni

Go4speed 20.06.2014 - 00:46 Plangi Igaunijas ERČ posmā piepildīs savu sapni
Ar šādu auto Igaunijas ERČ posmā brauks Plangi. Foto: FIA ERC

Kā ziņo igauņu mediji, tad jūlija vidū gaidāmajā Igaunijas Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmā ar Peugeot 208 R5 automašīnu startēs viens no ātrākajiem igauņu rallija braucējiem Sīms Plangi.

Tas noticis, pateicoties Peugeot Baltics, Peugeot Sport un Sainteloc kopējai sadarbībai. Visas trīs iesaistītās puses bija vienisprātis, ka šajā rallijā, kas tiek uzskatīts par Baltijā lielāko autosporta notikumu šajā reģionā, kādām no braucējiem ir jādod iespēja startēt ar jauno Peugeot 208 R5 automašīnu. Izvēle šoreiz krita uz Plangi, kurš savu ātrumu apliecināja gan Liepājas ERČ posmā, gan atsevišķos Igaunijas rallija čempionāta posmos, kur sportists brauca ar N grupas automašīnu.


Plangi pēdējā Igaunijas rallija posmā. Foto: rallifotod.eu

''Tas man ir sapņa piepildījums. Dažus mēnešus atpakaļ es pat nedomāju par to, ka Igaunijas ERČ rallijā varētu braukt ar R5 automašīnu. No sirds gribu pateikties Peugeot Baltics un Peugeot Sport par uzticēšanos un man doto iespēju. Neesmu vēl sēdējis tajā mašīnā, tāpēc nezinu, ko no tās sagaidīt. Vienu gan zinu droši – mēs šajā rallijā nebrauksim tikai ar domu par finiša sasniegšanu, bet gan izrādīsim sīvu konkurenci pārējiem dalībniekiem,'' tā Sīms Plangi.


Sīms Plangi. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Šobrīd Igaunijas ERČ rallijam dalību apstiprinājušas 28 ekipāžas, starp kurām ir arī divas latviešu ekipāžas (Ainārs Šusts/Ali Jansons un Kristaps Feldmanis/Andris Velme). Šobrīd starta sarakstā ir divi braucēji, kuri startēs ar R5 automašīnām – Kristians Solbergs un Rauls Jēts (abi brauks ar Ford Fiesta R5).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png