profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar krāšņu ceremoniju startē Grieķijas ERČ rallijs (FOTO, VIDEO)

Go4speed 29.03.2014 - 01:13 Ar krāšņu ceremoniju startē Grieķijas ERČ rallijs (FOTO, VIDEO)
Vasīlijs Grjazins uz starta estakādes. Foto: FIA ERC

Grieķijā ar treniņbraucieniem un kvalifikāciju sācies trešais Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms. Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic treniņi un pēc tam kvalifikācija, lai vēlāk izvēlētos starta vietas rallija pirmajai dienai. Jāatzīmē tas, ka šis rallijs ir interesants ar to, ka pirmajā dienā sportisti savu meistarību demonstrēs uz asfalta, bet otrajā dienā – uz grants.


Šajā rallijā debiju piedzīvoja Peugeot 208 R5. Foto: facebook.com/AndreLavadinhoatWorld

3,27 kilometrus garajā kvalifikācijas posmā, kas notika uz asfalta, ātrākos laikus uzrādīja abi Peugeot Rally Academy braucēji Kevins Abrings un Kreigs Brīns, kuri šajā posmā debitēja pie jaunā Peugeot 208 R5 stūres. Trešais palika Rally Liepāja uzvarētājs Esapeka Lapi, bet astotais finišēja SRT komandas pilots Vasīlijs Grjazinsv (+2,8).


Braiens Bufjērs. Foto: Regory Lenormand / DPPI

''Šī ir maza uzvara. Braukt kopā ar Eurosport helikopteri, kurš tobrīd atradās virs manis, kā arī šie plūstošie ātrumposmi šo braucienu padarīja vienreizēju,'' saka Kevins Abrings, kurš, uzvarot pagājušajā sezonā 208 Rally Cup ieskaitē, kā balvā tika pie sešiem startiem ERČ. Tikmēr Grjazins pēc kvalifikācijas brauciena atzina, ka pirmie divi līkumi neesot bijuši labi.


Iespaidīgā starta estakāde, kas atrodas uz tilta. Foto: / DPPI

Vēlāk norisinājās rallija atklāšana, kurā sportisti, vadoties pēc kvalifikācijā izcīnītās vietas, izvēlējās sev starta pozīcijas rallija pirmajai dienai. Izloze lēma, ka pirmais trasē dosies Jaromirs Tarabus, kuram sekos Zeps Vīgands un Kevins Abrings. Devītais starta numurs - Grjazinam.


Rallija skatītāji atklāšanas ceremonijā. Foto: facebook.com/AndreLavadinhoatWorld

Atgādināsim, ka pavisam kopā šajā rallijā uz starta izies tikai 29 ekipāžas, kurām divās dienās būs jāveic 238 kilometri.

Pirmās dienas starta saraksts redzams ŠEIT

Grieķijas rallija kvalifikācija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png