profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Čehu junioru čempions slavē Liepājas ralliju un sola cīnīties par uzvaru

Mārtiņš Jankovskis 30.01.2014 - 15:25 Čehu junioru čempions slavē Liepājas ralliju un sola cīnīties par uzvaru
Jans Černijs (pa labi). Foto: facebook.com/cernyracing

Pagājušā gada Eiropas rallija čemnpionāta (ERČ) ''Liepāja-Ventspils'' posma ceturtais ātrākais braucējs Jans Černijs arī šogad startēs ''Rally Liepāja'', taču šoreiz sportista rīcībā būs ''Peugeot 208 R2'' automašīna, jo sportists nolēmis startēt ERČ Junioru čempionātā, kurš startē tieši sākot ar Liepājas posmu.

Sezonas pirmajā ERČ posmā, kas notika Austrijā, Černijs startēja ar Subaru Impreza, taču astotajā posmā, tobrīd kopvērtējumā ieņemot astoto vietu, sportists dzinēja defekta dēļ bija spiests izstāties.


Jans Černijs pagājušā gada Liepājas rallijā. Foto: gregrpslon.com, ewrc.cz

Lai arī sportistam ir tikai 23 gadi (rallijā sāka braukt no 16 gadiem), viņš pavisam kopā ir piedalījies vairāk nekā 100 starptautiska līmeņa rallijos, tai skaitā arī startējis sešos WRC posmos. Pagājušajā sezonā Černijs bija neapturams Čehijas rallija čempionāta R2 klasē, kur sportists uzvarēja visos piecos rallijos. Labs sniegums sportistam padevās Čehijā notiekošajā Barum rallijā, kas arī bija viens no ERČ posmiem. Tajā Černijs uzrādīja 12. ātrāko laiku absolūti, kā arī bija pārliecinoši ātrākais R2 klasē.


Černijs pagājušā gada Čehijas rallijā. Foto: facebook.com/cernyracing

Jāpiebilst, ka Černijs ir divkārtējais ERČ čempions 2WD klasē.

Lai noskaidrotu, kāpēc sportists šogad nolēmis startēt 2WD klasē un kādi ir viņa mērķi ''Rally Liepāja'', šo rindu autors uz sarunu pirms pāris dienām aicināja pašu sportistu.

Jan, kas ir tā galvenā lieta, ko Tu atceries no pagājušā gada rallija?
No pagājušā gada Liepājas ERČ posma atceros, ka tas mums bija labākais ERČ rallijs pagājušajā sezonā. Mēs Liepājas rallijā uzvarējām savu pirmo ātrumposmu ERČ, kā arī mums nebija problēmas sacensties ar citiem braucējiem. No pagājušā gada man tiešām ir palikušas tās labākās atmiņas.


Černijs testos. Foto: www.joevysataphoto.com

Kā kopumā aizritēja rallijs? Kā patika ceļi, līdzjutēji?
Rallijs mūsu visai komandai bija liels pārsteigums. Gan komunikācija ar rallija organizētājiem, labi video, jauka mājas lapa un daudz kas cits. Rallija laikā organizācija bija ļoti laba. Ātrumposmi bija jauki ar ātrām un tehniskām sekcijām. Vienīgi mūsu mehāniķiem bija nepierasti ceļot tik daudz no servisa parka uz Remote refueling (vieta, kur sportisti uzpildīja degvielu). Taču tas bija liels izaicinājums, ko visi izbaudīja. Ja mēs runājam par skatītājiem, tad viņi ir jauki un izpalīdzīgi. Ir patīkami atkal Latviju redzēt ERČ kalendārā. Vienīgi pagājušā gada Ventspils servisa parkā bija maz cilvēku, taču esmu pārliecināts, ka šoreiz Liepājā būs vairāk.

Pagājušajā reizē brauci ar S2000 mašīnu, bet šoreiz brauksi ar R2? Kāpēc tā?
Šogad esam nolēmuši startēt Junioru ieskaitē, tāpēc startēsim ar Peugeot 208 R2 automašīnu. Starp citu, ļoti laba mašīna. Protams, labāk būtu šajā posmā startēt ar 4WD mašīnu, taču mūsu prioritāte šogad ir junioru kauss.

Ko Tu zini par saviem R2 klases konkurentiem?
Zinu, ka Peugeot Academy braucēji būs ātri. Domāju, ka ļoti ātrs būs Stefans Lefebre, kurš pagājušajā gadā šeit palika otrais. No 2011.gada WRC Akadēmijas zinu Andrea Krugnolu. Viņš ir ātrs un jautrs puisis. Šie ir divi braucēji, kuri man uzreiz nāk prātā. Taču, protams, būs vēl daudz spēcīgu braucēju.


Černijs testos. Foto: www.joevysataphoto.com

Ņemot vērā tavu lielo pieredzi, Tu būsi viens no šī rallija favorītiem...
Protams, centīsimies uzvarēt. Mūsu mērķis ir būt ātriem un uzvarēt, taču, protams, galvenais ir sasniegt finišu. Taču tas nebūs viegli, jo vēl daži braucēji cer uzvarēt šajā posmā. Man ir laba komanda un man patīk šie ātrumposmi, tāpēc uzvarēt šeit nav neiespējami. Tas ir rallijs, kur tikai ātrākais ir uzvarētājs. Domāju, ka skatītājiem šis būs lielisks šovs.

Ko Tu novēli visiem rallija faniem?
Ceru, ka visi izbaudīs šo ralliju. Mēs esam lieli Latvijas fani, tāpēc ceru, ka latvieši fanos arī par mums (smejas). Ceru daudzus fanus satikt uz starta estakādes, servisa parkā un ātrumposmos. Turat par mums īkšķus un tiekamies uz finiša pjedestāla vietā, kurā mēs visvairāk gribam finišēt. (smaida).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png