profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sniega dēļ trešais ziemas ERČ posms nenotiks

Go4speed 29.01.2014 - 13:28 Sniega dēļ trešais ziemas ERČ posms nenotiks
Foto: theirishorienteer.blogspot.com

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) kalendārā trešajam posmam (Sibiu Rally Romania) bija jānotiek Rumānijā, kas vienlaikus būtu trešais sniega un ledus rallijs jaunizveidotajā ERČ Ledus Meistara ieskaitē. Taču šodien fiaerc.com mājas lapā paziņots, ka nepārvaramu apstākļu dēļ trešais posms tiek atlikts un nenotiks kā tas bija plānots (27. februāris – 1. marts).

Kā ziņo rallija organizatori, tad tajā laikā ir paredzami ļoti spēcīgi nokrišņi (sniegs), kā rezultātā, lai neapdraudētu sportistu un skatītāju dzīvības, šis posms tiek atlikts. Arī Eurosport Events apstiprina, ka šis posms tiek atlikts, tāpēc šobrīd tiks izskatīti iespējamie varianti, kad varētu tikt aizvadīts šis Rumānijas posms.


Foto: ewrc.cz

Kā ziņo rallija organizatori, tad 75% no visiem ātrumposmiem notiks 1600 metru augstumā virs jūras līmeņa (Karpatu kalnu rajonā) un, ņemot vērā Rumānijas meteoroloģijas institūta prognozi februārim, tad tajā laikā, kad plānojas rallijs, tiek prognozēts spēcīgs sniegputenis, tādējādi nolemts atcelt šo posmu, lai neapdraudētu cilvēku dzīvības.

Rallija organizatori jau ir iesnieguši Eurosport Events alternatīvo variantu, kad varētu aizvadīt šo posmu. Šobrīd noliktais datums ir 9. – 11. oktobris. Tas, vai ERČ organizatori pārcels šo ralliju un apstiprinās šo datumu, būs zināms 12. martā, kad notiks ERČ sanāksme.


Foto: ewrc.cz

Tikmēr rallija forumos parādās runas, ka šāds lēmums, visticamāk, esot pieņemts tāpēc, ka rallja organizators nav spējis savākt nepieciešamo budžetu. Tāpat jāpiekrīt kādam komentētajam par to, ka neviens nopietns meteoroloģijas dienests nevar noteikt precīzu laika prognozi mēnesim uz priekšu. Tikmēr vēl kāds rallija līdzjutējs atzina, ka nodrošināt budžetu Rumānijas rallijā vienmēr ir bijusi problēma. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png