profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rumāņu sportists: Jābūt 'pamatīgām iekšām', lai Liepājas ceļos vilktu uz pilnu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 29.01.2014 - 00:58 Rumāņu sportists: Jābūt 'pamatīgām iekšām', lai Liepājas ceļos vilktu uz pilnu (VIDEO)
Marko Tempestīnī. Foto: www.autorally.ro

Arī šogad "Rally Liepāja" startēs tēvs un dēls Marko un Simone Tempestīnī, taču, tāpat kā pagājušajā gadā, abi brauks atsevišķās ekipāžās. Pagājušajā gadā abi braucēji necīnījās par tām augstākajām vietām, taču abas ekipāžas veiksmīgi sasniedza finišu (tēvs dēlu apsteidza tikai par 4,3 sekundēm).

Lai arī abi sportisti nāk no Itālijas, kopš 2006. gada viņi dzīvo Rumānijā, tāpēc sacensībās abas ekipāžas startē ar rumāņu licenci.


Simone Tempestīnī pagājušā gada Liepājas rallijā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pirms neilga laika portāls Go4speed uz sarunu aicināja pagājušā gada Rumānijas trešo ātrāko braucēju Marko, ar kuru tika runāts gan par pagājušā gada Liepājas ralliju, gan arī par šī gada posmu, kurā sportists startēs ar jaunu mašīnu.

Kas ir tā galvenā lieta, ko Tu atceries no pagājušā Liepājas rallija?
Ralliju atceros ar patīkamām sajūtām. Ātrumposmi bija jauki, kā arī cilvēki un organizācija bija laba. Ceru, ka šogad būs vairāk sniega.


Marko Tempestīnī vēl pie Škoda Fabia S2000 stūres. Foto: www.ewrc.cz

Kā tev patika pagājušā gada rallija ceļi?
Ceļi ir ļoti ātri, bet tajā pašā laikā arī tehniski. Ļoti patīkami tādos braukt, taču mums, kā dienvidniekiem, lai šajos ceļos brauktu tikpat ātri kā pārējiem jābūt pamatīgām iekšām, lai vilktu uz pilnu (need "big balls" to go flat out).

Ko vari teikt par skatītājiem?
Skatītāju bija vairāk nekā biju cerējis, taču esmu sapratis, ka Latvijas rallijos ir daudz fanu.

Cik zinu, jūsu komanda šogad "Rally Liepāja" brauks kuplā sastāvā.
Jā, es braukšu ar Ford Fiesta R5, ar ko startēju pēdējos trīs Rumānijas čempionāta posmos. Mans 19 gadus vecais dēls Simone brauks ar S2000 mašīnu (pagājušajā gadā Simone, braucot ar Subaru R4, kļuva par Rumānijas junioru čempionu). Varu pateikt, ka ar katru ralliju viņš ar šo S2000 mašīnu kļūst aizvien ātrāks, tāpēc domāju, ka viņš izbaudīs šī gada posmu. Un, kas pats galvenais, viņam patīk jūsu rallijs. Un vēl mūsu komandā ar R2 mašīnām brauks divi juniori.


Marko Tempestīnī.

Pats brauksi ar R5 mašīnu. Ko Tu par to vari teikt?
Kad pagājušajā gadā pirms rallija ar šo R5 mašīnu aizvadīju pirmos testus, tad iemīlējos tajā. Tās vārds, kā visām iepriekšējām mašīnām, ir Rebeka. Esmu vecs braucējs, tāpēc ar S2000 mašīnu nejutos komfortabli, taču, kad sāku braukt ar R5, tad sajutos jaunāks. Ņemot vērā, ka mani rezultāti ar šo mašīnu uzlabojas, varu teikt, ka mīlu šo mašīnu.

Ko sagaidāt no šī gada rallija un kādi ir jūsu ekipāžas mērķi?
Pirmkārt, mēs sagaidām lielu jautrību, braucot pa sniegu. Gan man, gan manam dēlam mērķis ir Top 10. Tikmēr jaunajiem braucējiem ir plāns uzkrāt pieredzi un finišēt šo ralliju.

Marko Tempestīnī aizvada testus ar R5


Marko komanda trenējas Liepājā
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png