profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bufjērs: Liepājas ERČ rallija posmos ir dziļi grāvji, tāpēc plati nevarēs braukt

Mārtiņš Jankovskis 27.01.2014 - 23:32 Bufjērs: Liepājas ERČ rallija posmos ir dziļi grāvji, tāpēc plati nevarēs braukt
Braiens Bufjērs pēc ielidošanas Rīgā. Foto: Jānis Unbedahts

Vēlā pirmdienas vakarā Rīgā no Francijas ielidoja Montekarlo WRC rallija otrās vietas ieguvējs un pagājušās Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezonas vicečempions Braiens Bufjērs. Lai arī plānā bija nedaudz garāka saruna, sportists pēc atlidošanas paziņoja, ka viņam vēl tāls ceļš priekšā (sportists pa taisno devās uz Liepāju), tāpēc viņš ir ar mieru aprunāties tikai uz kādām divām minūtēm. Protams, šo rindu autors respektēja sportista vēlmi un vairāk par divām minūtēm neaizkavēja franču braucēju.

Bufjēr, tavs pieteikums starta sarakstā parādījās ļoti vēlu. Kāpēc tā un kā Tu izdomāji startēt Liepājā?
Bija grūti nonākt pie kopsaucēja, taču beigās viss atrisinājās un labā ziņa ir tā, ka mēs esam šeit.


Bufjērs sarunā ar šo rindu autoru. Foto: Jānis Unbedahts

Savas karjeras laikā esi startējis vairāk nekā 160 rallijos, kas nozīmē to, ka būsi vispieredzējušākais sportists starp visiem dalībniekiem. Pēc teorijas sanāk, ka tev būtu jāuzvar, lai arī šis būs tavs pirmais īstais ziemas rallijs?
Zini kā ir, rīt (otrdien) būs pirmā reize, kad es braukšu pa sniegu un ar lielajām radzēm. Līdz šim nekad neesmu braucis ar tādām riepām. Lai arī esmu braucis daudzos un dažādos čempionātos, ar garajām naglām neesmu braucis, tāpēc man tas būs kauts kas galīgi jauns, kā arī šis rallijs man būs liels izaicinājums.

Montekarlo WRC rallijā izcīnīji otro vieta, kas Tev ir izcils panākums. Vai tas tev kaut kādā veidā palīdzēs šajā rallijā?
Kā jau teicu, šis rallijs man būs pilnīgs jaunums visās jomās. Protams, labi, ka man pirms šī rallija sanāca izbraukt ar WRC mašīnu un uzņemt labu formu, bet šeit būs pavisam citi apstākļi, citi ātrumposmi, kam būs jāpielāgojas no jauna.


Bufjērs šogad Montekarlo izcīnīja otro vietu, pārsteidzot ļoti daudzus. Foto: ewrc.cz

Rīt (otrdien) aizvadīsi testus. Vai ar vieniem testiem spēsi aprast ar jaunajiem apstākļiem?
Protams, ka tas nav pietiekami, bet tas man noteikti palīdzēs. Lai arī tie būs tikai kādi 40 – 50 kilometri, vismaz tas man ļaus aprast gan ar jauno mašīnu (ar šādu Citroën DS3 RRC mašīnu viņš vēl līdz šim nav braucis), gan ar ziemas riepām. Pēc tam uzreiz sekos kvalifikācija un rallijs, tāpēc ir labi, ka būs vismaz šādi testi, kas līdz rallija sākumam ļaus kaut cik aprast ar jaunajiem izaicinājumiem.

Kuri, tavuprāt, būs tavi galvenie konkurenti šajā posmā?
Protams, tas būs Esapeka Lapi, Kreigs Brīns un Kajetans Kajetanovičs. Tad vēl noteikti nedrīkst aizmirst to krievu puisi (Grjazinu), kurš noteikti, ka arī būs ātrs. Domāju, ka šie visi braucēji arī cīnīsies par uzvaru.


Bufjērs pagājušā gada Montekarlo WRC rallijā. Foto: ewrc.cz

Ko Tu līdz šim zināji par Liepājas ralliju?
Dažus video esmu redzējis, pēc kuriem varu spriest, ka rallijā būs skaisti, bet ātri ātrumposmi. Vēl ievēroju, ka ātrumposmos ir dziļi grāvji, tāpēc nevarēs braukt pārāk plati (smejas).

Kāds ir tavs šī rallija mērķis?
Ja uzvarēšu, tad tas būs perfekti, taču viss būs atkarīgs no laika un no manām sajūtām. Darīsim, ko varēsim.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png