profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somu zvaigzne Lapi: Liepājas ERČ mans mērķis būt starp trīs ātrākajiem

Mārtiņš Jankovskis 27.01.2014 - 14:29 Somu zvaigzne Lapi: Liepājas ERČ mans mērķis būt starp trīs ātrākajiem
Esapeka Lapi. Foto: Jānis Unbedahts, Rally Liepāja

Svētdienas pēcpusdienā Latvijā ieradās viens no galvenajiem Rally Liepāja favorītiem, soms Esapeka Lapi. Lai arī šī sportistam būs tikai piektā sezona rallijā, viņš jau 2012. gadā, debitējot pie pilnpiedziņas stūres, kļuva par Somijas rallija čempionu. Šogad sportists pārstāv Škoda Motorsport rūpnīcas komandu, kuras sastāvā brauks vēl viens ātrs sportists, vācietis Zeps Vīgands.

Svētdienas vakarā portālam Go4speed bija ekskluzīva iespēja nedaudz aprunāties ar Lapi, kurš tikko kā bija ieradies Latvijā. Nedaudz plašāku video interviju ar sportistu varēs redzēt Rally Liepāja mājas lapā.


Esapeka Lapi. Foto: ewrc.cz

Kopš pēdējā rallija (7.novembris) pagājusi ļoti liela pauze. Kā esi sagatavojies jaunajai sezonai?
Jā, kopš pēdējā rallija bija ilga pauze. Protams, ar nepacietību gaidu šī posma startu, taču būs grūti sagatavoties pienācīgi, jo nevienam no mūsu komandas nav pieredze šajā rallijā. Pats Youtube esmu skatījies dažus video no pagājušā gada rallija, lai varētu saprast, kādi šeit būs ceļi. Izskatās, ka tie būs tādi paši kā Somijā, bet ne ar tik daudz tramplīniem. Neko vairāk par šo ralliju gan nezinu.

Šis būs tavs piektais ziemas rallijs. Līdz šim visos iespriekšējos ziemas posmos esi uzvarējis. Vai var teikt, ka tev ļoti patīk ziemas ralliji?
Jā, man patīk ziemas ralliji, jo esmu pieradis pie tiem Somijā. Tas man nav nekas neparasts. Jā, līdz šim esmu izcīnījis četras uzvaras, bet, kā būs šeit, nezinu, jo šobrīd nav tik daudz sniega, kur varētu atspiesties pret kupenām. Šobrīd, kad nav tās kupenas, tad šādi nevarēs atspiesties, jo tad tu uzreiz būsi ārā no trases.


Lapi Somijas rallijā. Foto: ewrc.cz

Tu esi viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru. Kuri, tavuprāt, būs galvenie konkurenti?
Protams, viens no galvenajiem favorītiem būs Kreigs Brīns, kurš pagājušajā gadā šeit palika otrais. Arī Braiens Bufjērs, kurš finišēja otrais Montekarlo WRC posmā, būs stiprs. Viņi būs ātri, taču neko nezinu par vietējiem braucējiem, jo katrā valstī vietējie braucēji ir ātri.

Kāds ir tavs šī rallija mērķis?
Sasniegt finišu un būt starp trīs ātrākajiem, lai izcīnītu punktus un sezonu sāktu ar labu rezultātu. Pagājušajā gadā šeit uzvarēja mans tautietis Jari Ketomā, tāpēc nebūtu nekas pret, ja man izdotos atkārtot šo pašu rezultātu, taču būs grūti.


Foto: ewrc.cz

Atklāj lūdzu to recepti, kas ir tā galvenā lieta, lai varētu braukt ātri un lai varētu cīnīties par uzvarām?
Ir jābūt gan fiziski, gan arī mentāli spēcīgam. Taču galvenā lieta – jābūt gudram, jo tu nevari braukt maksimāli ātri katrā ātrumposmā. Ir daudz jādomā taktiskajā ziņā, kur tu vari braukt ātrāk, kur lēnāk. Arī šeit būs daudz jādomā, kur un kā izmantot riepas, kur tās pietaupīt.


Esapeka Lapi, Janne Ferms un Jānis Unbedahts. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Ko tu novēli Rally Liepāja skatītājiem?
Protams, labākā lieta ralliju vērot klātienē, jo šobrīd nav tik auksti. Bet, protams, tie, kuri nevarēs apmeklēt ralliju klātienē, tie lai to skatās Eurosport kanālā.

Paldies Rally Liepāja komandai par doto iespēju aprunāties ar Esapeku Lapi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png