profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Deviņi iemesli, kāpēc nedrīkst laist garām Rally Liepāja

Go4speed 23.01.2014 - 22:57 Deviņi iemesli, kāpēc nedrīkst laist garām Rally Liepāja
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Līdz Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Liepājas posmam atlikusi tikai nedēļa, tāpēc piedāvājam jums fiaerc.com apkopotos viņuprāt deviņus iemeslus, kāpēc būtu jādodas uz Rally Liepāja.

1. ERČ Junioru čempionāts
Rally Liepāja būs ne tikai otrais ERČ posms, bet šī rallija ietvaros notiks arī FIA ERČ Junioru čempionāta pirmais posms. Dalībnieku sastāvs šajā klasē grandiozs - 15 ekipāžas, kuru vidū ir vairākas pagājušā gada labākās un ātrākās ekipāžas. Visi šie braucēji startēs ar R2 klases automašīnām.

2. Ledus Meistars
Rally Liepāja būs otrais sniega un ledus rallijs jaunizveidotajā ERČ Ledus Meistara ieskaitē, kas paredzēts, lai noskaidrotu 2014. gada ātrākās ekipāžas sniega un ledus ātrumposmos. Trešais ERČ Ledus Meistara posms notiks vēlāk Rumānijā.


Ralfs Sirmacis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

3. Vai RRC turpinās iesākto
2013. gadā, kad pirmo reizi Latvijā notika ERČ posms, uzvarēja soms Jari Ketomā, kura rīcībā bija jaudīgā Ford Fiesta RRC klases automašīna. Šogad Ketomā šajā rallijā nebrauks, taču RRC automašīnu mēs uz starta redzēsim. Ar to brauks francūzis Braiens Bufjērs (Citroën DS3 RRC), kurš nesen notiekošajā Montekarlo WRC posmā izcīnīja otro vietu. Vai viņam izdosies atkārtot Ketomā rezultātu, uzzināsim jau pavisam drīz.

4. Nakts posms
Lai arī lielākā daļa ātrumposmu notiks diennakts gaišajā laikā, pirmās dienas pēdējo posmu ekipāžas veiks tumsā. Turklāt tā dopa garums būs 32,03 kilometri.

5. Veiksmīgā starta pozīcija
Līdzīgi kā visos 2014. gada ERČ posmos, arī Liepājā visiem FIA un ERČ Prioritātes sportistiem būs jāveic kvalifikācijas braucieni, lai vēlāk noteiktu sev starta pozīcijas, kas dažreiz var nospēlēt milzīgu lomu. 4,19 kilometrus garais kvalifikācijas brauciens notiks piektdien, 31. janvārī plkst. 14.45.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

6. Sportistus gaida īsta ziema
Rally Liepāja ekipāžām būs jābrauc aizraujošos Liepājas un Kuldīgas ceļos, kuros valda ziema. Taču tie, kuri šo ralliju nevarēs vērot savām acīm, to varēs darīt TV, jo arī šogad ralliju varēs vērot Eurosport kanāla.

7. Zvaigžņots dalībnieku sastāvs
ERČ Liepājas posmam pieteikušās 56 ekipāžas, kuru vidū ir gan Škoda Motorsport rūpnīcas komandas braucēji Esapeka Lapi, Zeps Vīgands, bet arī tādi braucēji kā Kreigs Brīns, Kajetans Kajetanovičs, Braiens Bufjērs, vietējā zvaigzne Vasīlijs Grjazins u.c.

8. Liepājā startēs arī daiļā dzimuma pārstāves
Šogad Liepājas rallijā uz starta redzēsim divas dāmu ekipāžas – Jekaterinu Stratjevu un bijušo Playboy modeli Inesu Tuškanovu.


Simone Tempestini. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

8. Tēvs un dēls
Otro reizi Latvijā uz starta redzēsim Marko un Simoni Tempestini. Šie kungi (tēvs un dēls) nebrauks vis vienā, bet gan katrs savā ekipāžā.

9. Čehi ieņem Latviju
Dalību Rally Liepāja apstiprinājušas vismaz septiņas čehu ekipāžas, no kurām dažas ir ļoti ātras un spēcīgas.
Komentāri
Crabis 31.01.2014 13:14
Ledus Meistaru gan laikam varēs sumināt jau svētdien, jo Rumāņi ir supermeteorologi, kuri jau ir noprognozējuši, ka viņiem posma datumos būs "liekais sniegs". Vai arī viņi māk vainu uzvelt sniegam :)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png