profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Montekarlo WRC rallija 2. vietas ieguvējs paredz jautru Liepājas ERČ

Mārtiņš Jankovskis 19.01.2014 - 22:03 Montekarlo WRC rallija 2. vietas ieguvējs paredz jautru Liepājas ERČ
Braiens Bufjērs. Foto: ewrc.cz

Lai arī pieteikumu termiņš Liepājas ERČ noslēdzās pagājušās nedēļas vidū, Liepājas rallija direktors Raimonds Strokšs pirms pāris dienām sociālajos tīklos ierakstīja šādu ierakstu: ''Oijoijooiii kādu SMS saņēmu! Gaidiet drīzumā ziņas!:) Būs ĻOTI labs jaunums!''

Protams, izskanēja vairāki minējumi par to, kurš sportists pēdējā brīdī tomēr nolēmis startēt Liepājā. Viens no variantiem bija, ka tas varētu būt pagājušajā gadā redzētais Fransuā Delakūrs, kurš izstājās Montekarlo WRC rallija pirmajā posmā. Taču, kā vēlāk noskaidrojās, tad Liepājas rallijam nolēma pieteikties 35 gadus vecais franču braucējs Braiens Bufjērs, kurš, pārsteidzot daudzus, sarežģītajā Montekarlo WRC posmā izcīnīja otro vietu.


Bufjērs Montekarlo WRC posmā. Foto: ewrc.cz

Bufjērs ir pieredzējis braucējs (startējis vairāk nekā 160 rallijos). Sportists savas karjeras laikā piedalījies tikai septiņos WRC posmos, kur savu labāko rezultātu viņš uzrādīja tieši šogad. Pagājušajā gadā šis asfalta speciālists bija Hyundai komandas testu pilots, taču īsi pirms jaunās sezonas Hyundai atteicās no franču braucēja pakalpojumiem.


Bufjērs 2013.gada Polijas ERČ posmā. Foto: ewrc.cz

Šis sportista rezultāts Montekarlo rallijā pārsteidza ne tikai skatītājus un rallija ekspertus, bet arī M-Sport komandas vadītāju. ''Šis bija absolūti vienreizējs brauciens no Bufjēra puses no starta līdz pat finišam. Otrā vieta, pirmo reizi braucot ar Ford Fiesta RS WRC, rāda to, ka viņam ir potenciāls. Ceru, ka mums izdosies atrast veidu, kā ar viņu aizvadīt vēl kādu posmu,'' saka Malkolms Vilsons.

''Pirms starta mans mērķis bija kāpt uz pjedestāla. Sasniedzot to, sajūtas ir vienreizējas. Man bija liels gods cīnīties par uzvaru. Šis bija mans pirmais pjedestāls WRC. Gribu pateikties stūrmanim un visai komandai, bez kuras palīdzības tas nebūtu iespējams,'' saka Braiens Bufjērs.


Bufjērs pagājušā gada Montekarlo WRC posmā. Foto: ewrc.cz

"Rallijs Liepāja man būs lielisks izaicinājums, kā arī man vēl vienu reizi būs iespēja braukt ar labu mašīnu. Šī būs pirmā reize kad braukšu īstā ziemas rallijā ar radžotām riepām. Esmu pārliecināts, ka būs jautri. Ja mēs runājam par Citroën DS3 RRC automašīnu, tad nezinu, kāda tā būs. Pirms tam esmu braucis ar Citroen DS3 WRC. Ja esi koncentrējies rallijam, tad pie mašīnas adaptēties var ļoti ātri. Šobrīd par jauno mašīnu zinu tikai to, ka tā ir laba mašīna ar labu dzinēju."

Lai arī sportists tiek uzskatīts par šī rallija vienu no favorītiem, pats braucējs atzīst, ka šobrīd grūti prognozēt rezultātus. "Tas būtu jauki uzvarēt, taču šī būs pirmā reize, kad braukšu pa sniegu. Nezinu, kā man ies un vai es būšu ātrs. Tas man būs vēl viens izaicinājums."


Citroen RRC automašīna. Foto: biser3a.com

Bufjēra rīcībā Liepājā būs Citroën DS3 RRC automašīna, kura Latvijas rallijos vēl nav redzēta.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png